• Roxana Kroon aan het werk in haar Miss Curve outfit.
• Roxana Kroon aan het werk in haar Miss Curve outfit. Foto: Privéfoto

"Voor het eerst mooi en zelfverzekerd"

capelle • Het werd een van de mooiste dagen uit haar leven toen Roxana Kroon op 11 juni bij de Miss Curve Nederland verkiezingen eerste werd in de categorie Mrs. Curve. Voor haar start een nieuwe fase waarin zij zich wil gaan inzetten voor jonge meiden en vrouwen die problemen hebben.

Roxana zat de afgelopen tijd in een positieve roller coaster. “Tijdens de trainingen was ik heel onzeker en stond ik vaak in tranen. Ik ben de organisatie van Miss Curve Nederland erg dankbaar. Dankzij hen was ik zelfverzekerd en durfde ik het allemaal. Het was een onvergetelijk avontuur. Toen ik die zaterdag in de auto zat, was ik erg zenuwachtig. Maar toen ik in Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord was, viel alles van mij af. Alles klopte daar. We werden naar de kleedkamer gebracht. Er zaten visagisten en hairstylisten klaar. Mijn dierbaren zaten aan een VIP tafel. Mijn avond was compleet en er ging niks fout. Ik had gedacht dat ik dicht zou klappen of zenuwachtig zou zijn, maar kon alleen maar genieten. Voor het eerst in mijn leven voelde ik mij mooi en zelfverzekerd. Als je ziet hoe ik binnenkwam op de casting en het verschil met de finale.. We werden per drie opgenoemd en toen dacht ik derde te worden. Maar ik werd dus eerste. Ik zat zo vol emotie en kon alleen maar huilen; en nog steeds. Mijn dochter huilde ook. Zij zorgde ervoor dat ik mij opgaf. Destijds zei ze: "Dat moet je doen, dat is goed voor je." Ik heb slechte tijden gekend en ben Mrs. Curve. Ik ga een nieuw avontuur tegemoet met Ashley, Anna en Shanara, winnaars van de andere categorieën. We dragen een jaar lang onze titel en hopelijk komen er allemaal leuke dingetjes op ons af. Ik ben ook gewoon met mijn kroon en sjerp gaan werken. De kinderen vroegen of ik een nieuwe prinses was.”

Roxana wil zich graag inzetten voor anderen. "Voor mij was dit een grote overwinning. Dit had ik nooit durven dromen. Ik heb heel veel geleerd en mezelf volledig geaccepteerd. Ik was alleen maar aan het diëten en trok het me aan wat anderen van me vonden. Dat interesseert me niet meer. Ik ben wie ik ben en ik ben happy. Ik hoop nu met mijn verhaal in de media te komen en te laten zien dat je met een maatje meer gewoon zoiets kan winnen. Je bent goed genoeg. Blijf in jezelf geloven en blijf dicht bij jezelf. Dan komt alles goed. Ik heb veel te lang niet lekker in mijn vel gezeten. Ik ben nu 34. Ik wil andere jonge meiden gaan helpen en om die te vinden mensen benaderen.” 

Annemarie van der Ploeg