Inloopbijeenkomst Algeracorridor op 30 juni

capelle • In het gemeentehuis van Capelle vindt op donderdag 30 juni een extra inloopbijeenkomst plaats waarin de maatregelen voor de Algeracorridor centraal staan. 

Het gaat hierbij om maatregelen die in de MIRT-verkenning Oeververbindingen onderzocht worden. De MIRT-verkenning onderzoekt hoe Rotterdam en de regio bereikbaar is en kan blijven. Een onderdeel daarvan is de aanpak van de Algeracorridor. 

Enkele korte termijn-maatregelen voor de Algeracorridor zijn al bezig of bijna afgerond, zoals de aanpak van de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. Een andere beoogde maatregel, het aanleggen van een snelfietspad door ‘s Gravenland, is echter van de baan door een gebrek aan draagvlak.

De bijeenkomst duurt van 19:00 tot 21:00 uur.


(Vroege) zomerexcursie Schollebos

capelle • Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel e.o. houdt op zaterdag 25 juni een vroege zomerexcursie in het Schollebos.

Deelname is gratis, hoewel een vrijwillige bijdrage welkom is). Aanmelden is niet nodig. Om 13:00 uur verzamelen de deelnemers zich op de parkeerplaats bij het Pannenkoekenhuis (Petit Restaurant Schollebos, Bermweg 133). De excursie duurt circa twee uur.