Havensteder waarschuwt voor babbeltrucs

capelle • Havensteder waarschuwt huurders voor mensen die zich ten onrechte voordoen als monteur van de woningcorporatie. Het bedrijf heeft berichten ontvangen dat dit momenteel gebeurt. De woningcorporatie spoort huurders aan om de deur niet open te doen als er geen afspraak is gepland. Monteurs komen alleen op afspraak en moeten zich kunnen legitimeren. Bij twijfel is het advies te bellen naar 010 890 25 25.


Verdachte brand-stichting Norma vrijgesproken

capelle • Wensley M. (35), die een jaar lang verdacht werd van brandstichting in een woning aan de Norma, is dinsdag vrijgesproken. Dat meldt het AD. Hij zou hebben gedreigd brand te stichten, maar volgens de rechters kan niet bewezen worden dat hij dit ook gedaan heeft. De rechter acht dat het niet uit te sluiten is dat de brand is begonnen met een niet goed uitgemaakte sigaret in het bed van de aangeefster. De bewoonster, bij wie de dakloze M. een slaapplek kreeg aangeboden, verklaarde eerder in bed te roken en het huis zou bezaaid zijn geweest met sigaretten.

Aan de mishandeling van diezelfde vrouw en een reeks andere misdrijven zoals een straatroof werd M. wel schuldig bevonden. Hiervoor stuurden de rechters hem voor twee jaar naar een inrichting voor stelselmatige daders (ISD).


Ruim 60 meldingen toeslagenaffaire in 2022

capelle • Het aantal Capellenaren dat zich eind 2021 als slachtoffer van het toeslagenschandaal had gemeld bij de Belastingdienst was 624. Dit jaar zijn daar 65 meldingen bijgekomen, blijkt uit een nieuwsbrief van de gemeente. De ‘zelfmelders' hebben zich gemeld bij Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) als mogelijk gedupeerde van de affaire rond de kinderopvangtoeslag. UHT is een- onderdeel van de Belastingdienst/Toeslagen; deze organisatie beoordeelt of deze zelfmelders gedupeerd zijn.

Hoeveel Capellenaren momenteel geholpen worden of al geholpen zijn is niet duidelijk. "Dat beeld hebben wij niet compleet en wij moeten daar vanwege de privacy ook terughoudend in zijn”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Momenteel doet een klein deel van de gedupeerden mee aan een lotgenotengroep. Aanmelden voor deze groep kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 707 49 00.