donderdag 16 juni

Goed ouder worden. Hoe doe je dat?
13:30-15:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Samen met de ANBO organiseert Bibliotheek aan den IJssel een bijeenkomst met als gespreksthema “Goed ouder worden”. Hoe doe je dat? Wat ervaar je in de dagelijkse praktijk? Welke zaken spelen er en waar maak je je zorgen over? Met elkaar halen deelnemers, onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers, verhalen op over ouder worden.
Pieter van Keulen is de gespreksleider. Hij is lid en technisch voorzitter van de ANBO ledenraad en in het dagelijks leven – ook al is hij gepensioneerd – organisatieadviseur en eigenaar van bureau Inter Face Care. Gratis, maar wel aanmelden via https://bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl.

vrijdag 17 juni

Optreden jongerenkoor Twentysomething
18:45-20:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Jongerenkoor Twentysomething o.l.v. Mirjam IJsseldijk zingt een zomers concert met de favoriete nummers van het koor in een kleurrijke muzikale mix van pop, film- en wereldmuziek. De zangers treden op in koorwerken en ensembles in diverse samenstellingen, muzikaal ondersteund door Dennis Benders (cajon, djembé) en Jan Willem Passchier (piano). Er zijn twee optredens met zelfde programma: concert 1 start om 19:00 uur en concert 2 start om 21:00 uur.

zaterdag 18 juni

Jubileumconcert Cees van der Slik
20:00-21:15, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Jubileumconcert door Cees van der Slik, die 40 jaar organist is. Hij zal het Van Dam orgel in de Dorpskerk bespelen met muziek van Bach, Händel, Franck, Widor, Elgar, Herman van Vliet en improvisatie. Na afloop is er koffie, thee of frisdrank. Entree is gratis.

woensdag 22 juni

Voorlezen in de bibliotheek
15:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Voorlezen is samen taal ontdekken. Samen opgaan in de wereld van het verhaal. Voorlezen is leerzaam en gezellig. Soms willen kinderen telkens weer een bepaald verhaal horen. Ongemerkt raken ze zo bekend met een groot aantal nieuwe woorden en situaties. Met een leesmomentje per dag houden kinderen hun leesniveau lekker op peil. Ook papa’s, mama’s, opa’s of oma’s zijn van harte welkom.

donderdag 23 juni

Meet en Greet Vrijwilligerswerk bij de Ned. Patiënten Vereniging
20:00-21:30, Capelle aan den IJssel, Elimkerk, Merellaan 346
De NPV (Ned. Patiënten Vereniging) organiseert een open avond op donderdag 23 juni in een bijzaal van de Elimkerk. Na een korte huishoudelijke vergadering zal er ruimte zijn voor ontmoeting en kennismaking met het vrijwilligerswerk van de NPV. Iedereen die niet weet wat de NPV eigenlijk inhoudt of eens kennis wil maken kan geheel vrijblijvend langskomen voor verhalen uit de eerste hand.