CAPELLE • Op maandag 23 mei is op het Stadsplein in het centrum van Capelle het startsein gegeven voor het verkeersexamen. Verdeeld over twee examendagen doen 550 leerlingen van veertien Capelse basisscholen mee.

Verkeersregels

De kinderen fietsen een route door de buurt om te laten zien dat ze de verkeersregels goed kunnen toepassen. Op diverse punten op het parcours beoordelen vrijwilligers hun verrichtingen. Als de leerlingen het examen halen, ontvangen ze een officieel verkeersdiploma.

Verkeerslicht

De start van het verkeersexamen vond plaats op het Stadsplein van Capelle. Wethouder Struijvenberg gaf het startsein door een speciaal verkeerslicht op groen te zetten. “Veel kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school en begeven zich dus vaker en zelfstandiger op andere routes in de stad. Het drukke verkeer brengt altijd gevaar met zich mee, dus het is belangrijk dat de kinderen de verkeersregels kunnen dromen”, aldus de wethouder.

Schriftelijk examen

Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. De kinderen hebben de route van het praktijkexamen van te voren geoefend. Op deze manier kunnen ze hun aandacht volledig richten op het toepassen van de verkeersregels.

Elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee aan het nationale VVN (Veilig Verkeer Nederland) theoretisch en praktisch Verkeersexamen. Tijdens het theorie-examen beantwoorden de leerlingen 25 vragen, vanuit hun rol als fietser, voetganger en passagier.