Naam Arno de Korte bijgeschreven op politiemonument

capelle/rotterdam • De naam van Arno de Korte is op 19 mei bijgeschreven op het monument voor omgekomen politiemensen bij het hoofdbureau in het centrum van Rotterdam. De Capelse motoragent werd vorig jaar juli tijdens zijn dienst aangereden door een vrachtauto bij de Waalhaven en kwam daarbij om het leven. 

Politiechef Fred Westerbeke sprak de aanwezige familie, vrienden en collega’s toe, waarna de inscriptie van de naam van Arno op het monument werd onthuld. “De plek die Arno in ons midden en in ons hart heeft, heeft een plek gekregen op dit monument. Het is voor altijd zichtbaar en tastbaar voor iedereen die hier passeert, of komt om er even stil bij te staan,” aldus Westerbeke. Het proces tegen de bestuurder van de vrachtauto loopt nog.


Cybercrime Capelle onder landelijk gemiddelde

capelle • In de gemeente Capelle aan den IJssel werden in het eerste kwartaal van 2022 negen gevallen van cybercrime gemeld. Dit meldt de VPNGids, een platform met informatie over online privacy en internetveiligheid. Wel is er een sterke stijging te zien ten opzichte van vorige jaren. Zo waren er vijf meldingen in het eerste kwartaal van 2019, acht in 2020 en vier in 2021. In ‘een gemiddelde gemeente’ in Nederland vonden in het eerste kwartaal van 2022 1,9 gevallen van cybercriminaliteit per 10.000 inwoners plaats. Dit zou in Capelle 12,73 gevallen van cybercrime betekenen. Met negen incidenten (1,34 per 10.000 inwoners) scoort Capelle dus aanzienlijk lager.

Cybercrime (digitale misdrijven) is bezig aan een opmars in Nederland; in veel gemeenten is het aantal meldingen van cybercrime al hoger dan het aantal inbraken. In Capelle is dit niet het geval. In het eerste kwartaal van 2022 werden veertien inbraken gemeld.