• Cees van der Slik krijgt insigne en oorkonde.
• Cees van der Slik krijgt insigne en oorkonde. Foto: Aangeleverd

capelle • Tijdens een dienst in de Capelse Dorpskerk is aandacht besteed aan het feit dat Cees van der Slik veertig jaar kerkorganist is. Hij is dit al 38 jaar in de Dorpskerk.

Op 22 mei werd tijdens de kerkdienst gevierd dat Cees van der Slik (1967) al veertig jaar kerkorganist is. Op 15-jarige leeftijd werd Cees organist in de Sionskerk en Rehobothkerk te Krimpen aan den IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk in Capelle aan den IJssel. Daarnaast is Cees dirigent van verschillende koren en geeft hij regelmatig concerten. Bovendien geeft hij orgel- en pianoles.
Naast de felicitaties kreeg Cees van der Slik het gouden draaginsigne van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer opgespeld en de bijbehorende oorkonde uitgereikt. Als cadeau kreeg hij bovendien de gelegenheid om op het orgel van Evangelisch Lutherse kerk te Den Haag een opname te laten maken van bekende werken, en van nog niet eerder uitgevoerde composities van zijn leermeesters Jan Bonefaas en Jan Boogaarts.