donderdag 26 mei

Isala Film: Downton Abbey - A new era
15:30-17:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Downton Abbey komt na zes seizoenen op tv en een film met een tweede bioscoopfilm: Downton Abbey: A new era. Bijna de volledige cast, met onder anderen Maggie Smith en Hugh Bonneville, keert hiervoor terug, aangevuld met nieuwe namen als Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West.

Nadat de familie Crawley koninklijk bezoek kreeg van de koning en koningin van Groot-Brittannië bereidt de familie zich nu voor op een nieuw avontuur, een vakantie naar Frankrijk. Violet Crawley, de gravin van Grantham, is namelijk in bezit gekomen van een riante villa. Die heeft ze dankzij een oude jeugdliefde bemachtigd. Zoals gewoonlijk komt een bezoek van de Crawleys met een hoop drama en zal niet alles op rolletjes lopen.

Kaarten kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl/agenda.

vrijdag 27 mei

Isala Theater: The best of Britain - The fifth
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Dé successhow viert zijn jubileum met de allergrootste hits uit Great Britain.Met een spectaculair jubileumprogramma met de allergrootste hits van Engelse bodem zet The best of Britain weer een avondvullend muziekspektakel op de planken. Muziek van The Beatles tot Coldplay en zo’n beetje alles daar tussenin biedt u deze avond een feest van herkenning.

Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda Bee zijn de vocalisten. Samen met vijf topmuzikanten brengen zij een show vol nostalgie én meer recente wereldhits. De combinatie van topartiesten, vele hits en supermuzikanten maakt het tot The best of Britain.

Video Disco Party bij Club Nul 10
21:00-1:00, Capelle aan den IJssel, Club Nul 10, Onderdiep 25
Op vrijdag 27 mei van 21.00 tot 01.00 uur alweer de vierde editie van de spetterende Video Clips 70’s, 80’s en 90’s Dance Party met Dj Jan Streefland die zijn draaikunsten vergezeld doet gaan van die goeie ouwe video clips van toen op vier grote schermen. Bezoekers kunnen hun favoriete zangers en bands als het ware live voorbij komen terwijl zij oude dance moves weer kunnen showen.

Iedereen die dit niet wil missen, kan tickets boeken via https://www.ticketkantoor.nl/shop/27mei Tickets kosten online 10,00 euro, tickets aan de zaal 12,00 euro. Gratis parkeren, gratis garderobe en toilet. Pinnen is niet mogelijk.

zaterdag 28 mei

Workshop Architectuurfotografie
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Kantoren, stations, kerken, gebouwen allemaal stuk voor stuk uniek en bedacht. Hoe langer je naar een gebouw kijkt hoe interessanter deze wordt. Maar hoe vang je dat interessante van zo'n gebouw op jouw foto? Hoe kun je de kijker verrassen met jouw foto van zo'n kerk of station?

Tijdens deze workshop gaan deelnemers in op architectuur fotografie. Hierin gaan zij vanuit verschillende standpunten zo'n gebouw bekijken en vastleggen. Het advies is gemakkelijke kleding aan te trekken om goed te kunnen bewegen en manoeuvreren met de camera in en rondom het gebouw. Deelnemers gaan hier namelijk op zoek naar het perfecte plaatje waarin zij de schoonheid van het gebouw gaan vangen op de foto.

Deelname gratis, maar wel even aanmelden via www.bibliotheekaandenijssel.nl/activiteiten.


Cabaretier Johan Goossens - Kleine pijntjes
20:30-22:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor.

Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil Johan ervoor zorgen dat u uw eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet. Leeftijd is slechts een getal en je bent nooit te oud om te leren.

Maar als je na een dik jaar binnen zitten nog steeds geen barréakkoorden kent, geen woord Portugees hebt geleerd en Oorlog en vrede niet hebt gelezen, gaat het er dan ooit nog van komen in dit leven? Kaarten (á 20,75 euro) zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl/agenda.