• De Pukkie Clup: speels korfbal voor de allerkleinsten.
• De Pukkie Clup: speels korfbal voor de allerkleinsten. Foto: pr

capelle • Korfbalvereniging KCC startte zaterdag officieel met haar Pukkie Clup voor kinderen van anderhalf tot drie jaar. "Dit is zo leuk."

Milou Wierenga en Jopie Schippers liepen al een tijdje rond om 'iets' met korfbal voor dreumesen en peuters te gaan doen. "Ik werd definitief enthousiast toen ik moeder was geworden van dochter Noor", vertelt voormalig eerste team speelster Milou Wierenga. "Ze groeit net als ik destijds op met korfbal en ik merkte dat ze het heel leuk vindt om met een balletje in de weer te zijn. Nu had KCC al een tijdje haar Kangoeroe Club voor kinderen vanaf een jaar of  drie, vier. Maar voor de allerjongsten was er nog niets. We zijn vervolgens ons licht gaan opsteken bij de korfbalbond en met onze Pukkie Clup aan de slag gegaan."

"Sinds een aantal weken wordt er iedere zaterdag tussen 10:00 en 11:00 uur gespeeld. Het is een soort 'korfbalspeeltuin'. Met een bal rollen of gooien, door hoepels kruipen, een pittenzakje gooien; dat soort dingen. Lekker speels en ontspannen. Ik mag de groep leiden en werk heel leuk samen met ouders. Het is super ontspannen en je ziet de 'pukkies' enorm genieten. Heerlijk."

Veld

Zaterdag nam KCC haar 'kangoeroeveld' officieel in gebruik, en dat betekent dat de jongste korfballers van de vereniging op een afgebakend en veilig terrein bezig kunnen zijn met hun spel. Milou Wierenga verwacht dat zich de komende tijd meer kinderen zullen aanmelden. "Er zijn best veel korfballers en oud-korfballers met kleintjes in de leeftijd van anderhalf tot drie jaar. Hun broertjes en zusjes zijn soms al lid van de Kangoeroes. Met deze uitbreiding kunnen ook de nog jongere kinderen zich uitleven. Iedereen met interesse kan langskomen op zaterdagen om 10.00 uur. Wij staan met open armen klaar om de kleintjes te ontvangen."

Jan Timmer