Gemeente: “Stop op inzameling hulp-goederen Oekraïne”

capelle • De inzameling van hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen in Capelle wordt voorlopig stopgezet. Dit meldt de gemeente. Door vele reacties op de inzamelingsactie zijn zoveel spullen binnengekomen, dat de opslag nu vol is. De ingezamelde goederen worden nu gesorteerd en gedistribueerd onder de vluchtelingen die dit goed kunnen gebruiken. De gemeente bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd.


Politie graveert fietsen tegen diefstal

capelle • Op donderdag 26 mei kunnen Capellenaren hun fiets laten graveren op het Stadsplein. Dit kan van 11:00 tot 16:00 uur.

Het graveren helpt de politie bij het terugvinden van een fiets als deze gestolen is. Bij het graveren moet de fiets wel geregistreerd staan of worden, waarbij een legitimatiebewijs nodig is. Of het graveren mogelijk is, verschilt per fiets. Fietsen met een aluminium of carbon frame kunnen bijvoorbeeld niet gegraveerd worden. Het graveren is gratis en gebeurt op locatie.


Leefbaar Capelle stelt vragen over herdenkings-monument corona

capelle • Leefbaar Capelle wil aandacht vragen voor de wissel die de coronapandemie trekt en heeft getrokken in de Capelse samenleving. Daarom heeft de fractie vragen gesteld aan het college over het realiseren van een herdenkingsplek. Leefbaar wil 'het momentum niet voorbij laten gaan' en vraagt zich af wat de stand van zaken is wat betreft het coronaherstelplan en de ontwikkeling van het herdenkingspad langs de Hollandsche IJssel. Volgens de fractie had dit pad medio februari opgeleverd moeten worden, maar dit is niet het geval.