KCC's Sanne Alsem schiet met scherp

nijeveen • Twee seconden (!) voor tijd prikte Sanne Alsem namens KCC/CK Kozijnen de beslissende treffer binnen in het uitduel met DOS'46. De eindstand werd 23-24 in Capels voordeel.

Dankzij de nipte uitzege kan KCC zonder druk de competitie uitspelen. Zelfs de weg naar boven ligt nog open in de vorm van een mogelijke kruisfinaleplek, maar dan is het duel komende zaterdag 21 mei thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein cruciaal. De laatste wedstrijd is op zaterdag 28 mei uit in Dordrecht tegen het reeds gedegradeerde DeetosSnel. De wedstrijd tegen DOS'46 in Nijeveen afgelopen zaterdag verliep volgens een droomscenario. KCC/CK Kozijnen speelde na de 1-0 achterstand zeer sterk tegen DOS’46 en kon vrijuit korfballen. Op een zonovergoten veld (na vele kilometers rijden naar het noorden), ging KCC/CK Kozijnen met 12-14 rusten, maar had de ploeg het in de tweede helft moeilijk. DOS’46 bleef bij en pakte de voorsprong. KCC/CK Kozijnen knokte zich tot tweemaal toe knap terug in de wedstrijd, maar een actie naar binnen van topscoorder Sanne Alsem, twee seconden voor het einde, betekende uiteindelijk de verdiende zege. Mooi was ook de confrontatie tussen KCC-er Stefan Dekkers en zijn in Drenthe spelende broer Christian. Stefan hield zijn familielid goed in bedwang. KCC slaagde er in de tweede helft een tijd niet in het hoge niveau van deel 1 vast te houden. Daardoor kon DOS'46 terugkomen en met nog vijf minuten te gaan zelfs een 23-21 voorsprong nemen. De Capelse korfbalbrigade rechtte nog eenmaal zijn rug en wist via Marc Behrens en Bo Oppe op gelijke hoogte te komen: 23-23. Met het wegtikken van de laatste minuut leek het erop dat in die stand geen verandering meer zou komen, maar Sanne Alsem dacht daar anders over. Met nog twee seconden te gaan legde ze aan en scoorde ze de winnende treffer. En passant liet ze zich met die 'gouden goal' kronen tot KCC's topscorer in het het duel met DOS'46. Ze schoot in Nijeveen liefst zeven keer raak.

Winst bij Feyenoord voor HCC-vrouwen

rotterdam • De hockeysters van HC Capelle pakten zondag tegen Feijenoord de volle winst: 4-2. Op het tweede kwart na domineerde men het spel. Het tot op het bot gemotiveerde Capelle opereerde als één team en speelde met, maar vooral ook vóór elkaar. Het daarmee gepaard gaande spelniveau ging dan ook drastisch omhoog. Doelpuntenmakers: Fleur Pennings (2) en Sabine Kooiman (2).

SVS verlangt naar einde competitie

capelle • Voor SVS gaat het seizoen als een nachtkaars uit, zo maken de resultaten van de voorbije weken duidelijk. Uit bij CION verloren de Schollevaarders zaterdagmiddag voor de derde keer op rij, ditmaal met 3-0. Door de magere scores is het elftal van trainer Roy Brinkman afgezakt naar de grauwe middenmoot van de tweede klasse D. Het verlies bij CION mocht geflatteerd genoemd worden, want SVS liet heel aardig voetbal zien en kreeg voldoende scoringskansen.