donderdag 19 mei

Dansvoorstelling Soy de Cuba in Isala Theater
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Het indrukwekkende dans en muziekspektakel Soy de Cuba neemt u mee op een onvergetelijke trip. Passie, vrolijkheid, ritmische dansen, soulvolle zang en een bloedmooi liefdesverhaal speelt zich af tegen een achtergrond van een bruisend Havana.Een zeskoppige liveband, het indrukwekkend ensemble, temperamentvolle choreografieën en authentieke filmbeelden dompelen u onder in het bruisende leven van Havana.Soy de Cuba verhaalt over een enorme passie voor dans en die ene grote liefde in je leven. Het is de jonge Ayala die naar Havana gaat om haar geluk als danser op te zoeken. Aldaar belandt ze ineen schitterende energieke wereld, maar leert ook snel de donkere kant kennen met intriges, jaloezie en een dagelijks heersende rivaliteit.

zaterdag 21 mei

Workshop | Straatjut fotografie
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Tijdens deze workshop gaan we op pad met onze camera. Wat valt er nog meer te zien als je door een kader kijkt? Wat gebeurt er als je unieke combinaties vindt en deze ‘vangt’ op jouw foto?Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar unieke en interessante composities. Composities die je eerst niet zag, maar nu wel! Verbaas jezelf en je camera!Na deze workshop kun je niet meer zonder je camera op pad omdat het vinden van interessante composities verslavend is!Bibliotheek Capelle Centrum. Gratis, maar je moet wel even aanmelden: www.bibliotheekaandenijssel.nl/activiteiten.

Concert Vocaal Ensemble Animato
20:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Schenkelkerk, Bermweg 29B
Vocaal Ensemble Animato geeft op 21 mei 2022 een jubileumconcert in Capelle aan den IJssel ter ere van het 25-jarig bestaan. Op het programma staan feestelijke en sprankelende lofzangen uit de Renaissance tot nu. Onder leiding van dirigent Marcell Vroeijenstijn worden werken van Jenkins, Mozart, Vivaldi, Buxtehude, Thompson, Nystedt en Telemann gezongen. Organist Wouter van der Wilt en het Rossignol Strijkkwartet en een fagot zullen ons muzikaal begeleiden. U bent welkom op zaterdagavond 21 mei om 20.00 uur in De Schenkelkerk aan de Bermweg 29B te Capelle aan den IJssel. De toegangsprijs is 12,50 euro (kinderen 5,00 euro), inclusief een consumptie in de pauze. Kaarten reserveren: bestuur@vocaalensemble-animato.nl of aan de zaal.

The music of Sting & The Police - Legends Remastered
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een spectaculair theaterconcert, geheel gewijd aan de muziek van Sting en zijn legendarische band The Police.De veelzijdigheid, waarmee Sting in de loop der jaren zo beroemd geworden is, vormt de basis voor een unieke avond met rock, pop, klassiek, jazz en alles ertussenin. Niet alleen zullen bekende nummers als Shape of my heart en Roxanne de revue passeren, maar ook speciale bewerkingen van onder andere Desert rose en Synchronicity I zullen zeker niet ontbreken.