capelle • In het Pinksterweekend (3 tot en met 5 juni) houdt het Van Cappellenhuis, onder meer samen met de gemeente, een driedaags muziekfestival: het Van Cappellenfestival.

Het bijzondere aan het Van Cappellenfestival is volgens de organisatie onder anderen dat de programmering niet alleen door de vaste programmeur is geregeld, maar dat de jonge pianist Ruben Plazier deze voor een deel op zich heeft genomen. Bij de kamermuziekconcerten vervult Ruben Plazier ook als pianist een belangrijke rol. Doordat hij aan het Codarts-conservatorium studeert ien in Parijs, heeft hij zowel nationaal als internationaal geroemde musici naar Capelle weten te lokken voor het driedaagse muziekfestijn. 

Het programma bestaat uit drie delen. In het historische Van Cappellenhuis vinden concerten met klassieke kamermuziek en wereldmuziek plaats door gerenommeerde professionele musici. De 16e-eeuwse Dorpskerk aan de Kerklaan is vooral het domein van de jongere generatie. Daar vinden inloopconcerten plaats door talentvolle leerlingen van de SKVR-muziekschool, de havo/vwo voor Muziek en Dans en het Hellendaal Muziekinstituut. Daarnaast wordt een muziekworkshop gegeven en is er een inloopconcert waarbij, samen met een dwarsfluit, het prachtige Van Dam-orgel zal klinken. In vier restaurants langs de Hollandsche IJssel trakteren studenten van het Codarts-conservatorium rond lunchtijd op lichte muziek. Dit zijn Restaurant Perceel, Leefgoed de Olifant, Fuiks Eten & Drinken en De Beren Capelle-Zandrak. 

Meer informatie: vancappellenhuis.nl/vancappellenfestival.