Steekpartij in metro bij Slotlaan; vrouw lichtgewond

capelle • Op donderdagavond heeft in een metro bij station Slotlaan rond 21:00 uur een steekincident plaatsgevonden. Hierbij is een vrouw lichtgewond geraakt. Zij is onderzocht door ambulancepersoneel.

Kort na het steekincident werd een man met een mes aangehouden. Het mes is in beslag genomen en de man is aangehouden. De toedracht wordt verder onderzocht.


Kind zwaargewond bij ongeluk Hobo

capelle • Aan de Hobo in Capelle Schollevaar is afgelopen vrijdag een 12-jarig kind zwaargewond geraakt, nadat het werd aangereden door een auto. Diverse ambulances, politie en de traumahelikopter kwamen op het ongeval af. Volgens Nieuws op Beeld heeft het kind vermoedelijk hoofdletsel opgelopen. 

Het kind werd met de traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis en de politie is een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk gestart.


Tweede ronde rupsbestrijding

capelle • De eikenprocessierups vormt de laatste jaren een terugkerend probleem in Capelle aan den IJssel. Van april tot juli gaat de eikenprocessierups op eikenbomen in colonnes op zoek naar nieuwe bladeren. De eerste en tweede ronde van de bestrijding heeft inmiddels plaats gevonden. De tweede ronde van de bestrijding vond afgelopen dinsdag plaats door de hele gemeente.


Wijkwinkel in Middelwatering

capelle • Iedere maandag zijn de deuren van de wijkwinkel geopend van 9:30 tot 12:00 uur. De wijkwinkel bevindt zich in het Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66). Capellenaren kunnen voor gratis advies en hulp langskomen bij deze wijkwinkel. De wijkwinkelmedewerkers kunnen helpen bij het invullen van formulieren, bijvoorbeeld voor zorg- en huurtoeslag of belastingaangifte. 

Om zeker te zijn van hulp, wordt aangeraden een afspraak te maken bij de balie tijdens de openingstijden van de wijkwinkel of te bellen met aanmelding: 010 707 49 00.