Werkzaamheden Algerabrug in nacht van 12 op 13 mei

capelle • In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei is door werkzaamheden van Rijkswaterstaat maar één baan vrij op de Algerabrug. De werkzaamheden vinden plaats tussen 22:00 en 4:00 uur om de overlast te beperken. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer vanaf beide kanten over de brug kan reizen. Houd rekening met een langere reistijd op de route over de brug.


Mooie opbrengst spinning marathon voor Alpe d’Huzes

capelle • Bij David Lloyd Club Capelle aan den IJssel is op 7 mei een spinning marathon gehouden, om geld in te zamelen voor Alpe d’Huzes. Burgemeester Oskam reikte na afloop een fraaie cheque van 1289 euro uit aan het fietsteam Don’t Give Up. Drie uur lang werkten de teamleden zich in het zweet tijdens de spinning marathon, om zo dichter bij hun doel te komen: 10.000 euro inzamelen voor KWF, als onderdeel van het fiets- en loopevenement Alpe d’Huzes. De marathon werd begeleid door drie spinning instructeurs. Alpe d’Huzes 2022 wordt gehouden op 2 juni.


Beijerinckgemaal open tijdens Gemalendag 14 mei

capelle • Op zaterdag 14 mei opent het Jan Anne Beijerinckgemaal aan de Bermweg de deuren voor het publiek tijdens de Gemalendag.

Dit is ook een draaidag, wat betekent dat de motoren van het gemaal op volle kracht zullen werken en de bezoekers meer kunnen leren over de techniek.

Het gemaal is van 13:00 tot 16:00 uur geopend. De volgende keer dat het gemaal geopend is, is tijdens de Dag van de Kunst- en Atelierroute op 28 mei.