zaterdag 14 mei

Voorjaarsmarkt Nieuwe Westerkerk
9:00-15:00 uur, Capelle aan den IJssel, Nieuwe Westerkerk, Valeriusrondeel 670
De Nieuwe Westerkerk hoopt zaterdag 14 mei een voorjaarsmarkt te kunnen organiseren. Hierbij is er een rommel- en tweedehands boekenmarkt, met daarbij ook de mogelijkheid om mooie tuin- en perkplanten te kopen om de tuin, terras of balkon weer op te fleuren.

Iedereen is van harte welkom aan het Valeriusrondeel 670 te Capelle aan den IJssel. De markt duurt van 09:00 tot 15:00 uur.

Kindervoorstelling “Een thuis voor een muis’’
15:00, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Een prachtige poppentheater voorstelling, met mooie muziek en boordevol grapjes, voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het verhaal gaat over muis Joris. Maar past die naam eigenlijk wel bij een muis? En waar vindt hij een goed thuis: onder de aarde in een holletje, of in de lucht in een nestje als de vogels, of onder water, zoals de vissen...

Meester poppenspeler Jacobus Wieman staat garant voor een boeiende voorstelling, waar je 'ademloos' naar kunt luisteren. Toegangsprijs, inclusief drankje: 8,00 euro, kinderen (en vrienden van het Van Cappellenhuis betalen 5,00 euro). Reserveren: www.vancapellenhuis.nl. Kinderen krijgen bij de uitgang een spaarkaart. Na drie keer een uitvoering bezocht te hebben, krijgen ze een prachtig boek.

Isala Theater: Koefnoen live - Owen Schumacher, Paul Groot e.a.
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties naar het Isala: helemaal live. Up-to-date en fonkelnieuw materiaal, vertolkt door vertrouwde types. Na een jaar van hamsteren, huidhonger en hoestschaamte, van online-borrels en afhaal-cuisine van de sterren chef, krabbelen we langzaam weer op uit de lockdownmodus. Wat is er gebeurd? Wat is er veranderd? We zouden alles anders gaan doen, maar wat is er nog over van onze quarantaine-idealen? Hebben we elkaar voor de gek gehouden of zijn we gek gemaakt? Op Zoom kon je anderen nog uit zetten, maar hoe doe je dat live?

zondag 15 mei

Isala Theater: Peppa Pig live! - Schoolreisje naar het strand
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Vandaag gaat Peppa Pig met de hele klas op schoolreisje naar het strand. Met rugtassen om, lunchtrommels in de hand en juffrouw Konijn achter het stuur van de bus gaan Peppa en haar vriendjes op weg. Het wordt voor de hele klas een rit om nooit te vergeten. Ga je mee met Peppa Pig op deze supergezellige reis? Met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, kleurrijke decors, vrolijke varkentjeshumor en grote modderplassen is deze familiemusical het meest feestelijke uitstapje van het jaar.

dinsdag 17 mei

Kunstwandeling door Middelwatering
10:00-12:30, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39
Frisse lucht, beweging, ontmoeten en kunst: op 17 mei houdt Creatief Ouder Worden een kunstwandeling door Middelwatering. Verzamelen rond 9:45 uur bij de bibliotheek aan het Stadsplein, om 10:00 uur van start te kunnen gaan.

De groep loopt langs beelden, plaquettes en mozaïeken, waar het vooral om de ontmoeting gaat. Deelnemers worden uitgenodigd anekdotes te vertellen over de betreffende kunst. Nancy Hagman leidt de wandeling. De tocht eindigt ruim voor 12:00 uur bij de Kunstuitleen, waar een bezoek met koffie/thee mogelijk is. Deelname is één euro, inclusief kopje koffie/thee. Deelname is alleen mogelijk via aanmelding. Mail hiervoor naar cow@kpnmail.nl.

Isala Film: Ali & Ava
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, draagt bij aan de energieke sfeer van de film.

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van een van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Isala Theater: The Kik - Eurovisie hertaald
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In Eurovisie hertaald neemt The Kik u mee langs ouder- en nieuwerwets Eurovisie Songfestival materiaal. Door Dave von Raven eigenhandig hertaald. Origineel en briljant uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan.

Al jaren steekt Dave von Raven zijn fascinatie en liefde voor het bekendste muziekfestival van (in ieder geval) Europa, niet onder stoelen of banken. En dan met name die voor de kwalitatief hoogstaande popsongs. Denk aan Abba, France Gall en aan The Common Linnets. Maar ook aan Dana International en Bucks Fizz. Een muzikale theatervoorstelling doorspekt van (on)gein.