Capelle stelt teleur tegen Scherpenzeel

scherpenzeel • Capelle is er niet in geslaagd de koppositie te handhaven. Een 1-1 gelijkspel bij Scherpenzeel zorgde ervoor dat Rijnvogels nu koploper is geworden. Weliswaar met een gelijk aantal punten, maar wel met een beter doelsaldo. Komende zaterdag wacht de kraker tegen Rijnvogels. Al in de eerste minuut kreeg Capelle een grote kans, maar daarna was het Scherpenzeel dat het initiatief nam. In de zesde minuut was het Ismaïl Ouaddouh die nog in het zijnet schoot, maar twee minuten later kwam Scherpenzeel op voorsprong. Eén van de vele foute passes kwam terecht bij Soufiane Lagmouchi, die makkelijk van dichtbij kon scoren. Daarna kreeg de thuisploeg nog drie grote kansen om te scoren, maar Capelle kwam, mede dankzij knappe reddingen van doelman Marc van Splunter, met de schrik vrij. In de 34e minuut klopte de gasten voor het eerst serieus aan de deur. Na een corner kopte Sander Fischer de bal tegen de paal. Na rust speelde Capelle wat beter. In de 65e en 70e minuut schoot Marlon Slabbekoorn over en naast en in de 71e minuut werd een kopbal van Sander Fischer van de lijn gehaald. Drie minuten later brak Olaf van der Sande op links door, maar hij stuitte op keeper Stef Brummel. Toch kwam Capelle op gelijke hoogte. De net ingevallen Ismaïl Yildirim werd in de 79e minuut in de zestien onderuit getrokken en scheidsrechter Roel van der Werff wees naar de stip. Sander Fischer voltrok het vonnis: 1-1. Scherpenzeel en Capelle probeerden daarna nog de drie punten binnen te halen, maar alleen een poging van de ingevallen Marvin van der Made was nog de moeite waard. Zijn doelpoging werd nog net geblokt. Het einde kwam dan ook met de 1-1 op het scorebord. Teleurstellend voor Capelle, maar gezien het spel verdiende de koploper niet meer. Het gaat de laatste weken vrij moeizaam met Capelle en komende zaterdag zal alles uit de kast gehaald moeten worden om de seizoenskraker tegen Rijnvogels tot een goed einde te brengen en zo te blijven strijden om het kampioenschap van de Hoofdklasse A. Een week later wacht subtopper ARC: een nieuwe, zware hindernis.