Geldboete voor Capellenaar vanwege structurele mishandeling

capelle • Een 39-jarige Capellenaar heeft een geldboete opgelegd gekregen, nadat hij zijn vader maar liefst 38 keer zou hebben mishandeld. Volgens deskundigen is de man mentaal niet in staat om in de cel te zitten, waardoor een boete van 750 euro is geëist. Dit meldt het AD. 

Felipe B., die dakloos was, werd door zijn vader weer in huis genomen uit medelijden. Na een nieuwe afranseling met een lege fles (nota bene op de verjaardag van de vader) stapt de Capelse vader naar de politie. Felipe B. ontkende de afranseling. Volgens hem werd juist hij mentaal mishandeld door zijn vader, die hem zorg zou onthouden. 

De officier van justitie eiste in eerste instantie twee maanden voorwaardelijke celstraf, met twee jaar proeftijd. Dit zou betekenen dat B. niet vast hoeft te zitten, op voorwaarde dat hij zich zou laten opnemen en behandelen.

Uiteindelijk kreeg B. vanwege zijn mentale staat een geldboete opgelegd van de rechter. B. moet meewerken aan gesprekken over geschikte hulpverlening en aanwijzingen van reclassering opvolgen.


Vier raadsleden nemen afscheid

capelle • Op dinsdag 26 april hebben vier raadsleden afscheid genomen van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel.

Het gaat om Pieter Holkamp (D66), Micle Jaliens (Leefbaar Capelle), Cees de Jong (Capels Bewoners Belang) en Carel Santman (Capels Bewoners Belang).

Deze raadsleden konden niet aanwezig zijn bij het afscheid van de raad op maandag 28 maart. Zij werden om die reden alsnog in het zonnetje gezet in het gemeentehuis.