• Boyd en Jazzlyn in actie tijdens de training.
• Boyd en Jazzlyn in actie tijdens de training. Foto: Wijntjesfotografie.nl

capelle • Trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat de jonge sporters Boyd Verspuij en Jazzlynn van der Weide de afgelopen tijd hebben gedaan ter voorbereiding op het EK Taekwondo in Porec, Kroatië.

In januari kregen beide leden van TA Nimjae het bericht dat ze geselecteerd zijn om voor het Nederlands team uit te komen op dit grote internationale evenement. Boyd en Jazzlynn worden al jaren gecoacht door Boosabum Iwan Sleeuwenhoek en samen hebben zij op zowel nationaal als op internationaal niveau al vele prijzen in de wacht gesleept. Tijdens het EK wordt er op verschillende onderdelen gestreden om de titel. Boyd heeft zijn II Dan en zal uitkomen op het onderdeel individueel sparren tot 62 kg. Jazzlynn (I Dan) is als jongste deelneemster van het Nederlands team geselecteerd op het individuele onderdeel Tuls en team Sparren.

Eremetaal

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden moest er getraind worden, veel getraind. Zo reisde ze één keer per week af naar Nieuwegein om samen met Sabum Wouter Meijer de puntjes op de i te zetten. En ook een yogales bij In2yoga kon in het strakke trainingsschema niet ontbreken. Boyd en Jazzlynn zullen met hun trotse trainer aan hun zijde gaan strijden voor het hoogste eremetaal, maar willen ook graag hun sport onder de jeugd brengen. Iedereen die Boyd of Jazzlynn een keer in actie wil zien tijdens een training, kan kijken op de website www.nimjae.nl.