• Minister Dennis Wiersma bij het Comenius.
• Minister Dennis Wiersma bij het Comenius. Foto: PR Comenius College

capelle • Minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs heeft op 11 april het Comenius Beroepsonderwijs Capelle bezocht.

Hij noemde het zijn missie om het vmbo op een voetstuk te zetten. Dat de pedagogische opdracht van het onderwijs minstens zo belangrijk is als het meegeven van kennis en vaardigheden; dat vmbo-leerlingen alle kansen verdienen op een mooie toekomst; en dat er echt iets moet gebeuren aan het lerarentekort. Dat zijn de onderwerpen waarover Ismail Aghzanay het wilde hebben met minister Dennis Wiersma. 

Docent Ismail Aghzanay leidde de minister rond langs de praktijklokalen van het Comenius Beroepsonderwijs. De twee maakten een wandeling rond het Comenius-terrein, waarbij Ismail de kans greep om zijn hete hangijzers te bespreken. Ten slotte ging de minister in gesprek met drie leerlingen.

De minister sprak onder meer over het belang van vmbo-onderwijs: "Het is heel jammer dat leerlingen ervaren dat ze anders worden bejegend. Zo'n bejegening is ook totaal onterecht. Juist het vmbo leidt de vakmensen op die we zo hard nodig hebben. Je hebt een gouden toekomst als je hier start. Kijk naar Ismail; die zei dat hij is begonnen op het speciaal onderwijs. Nu is hij teamleider. Ik zat op de mavo en ben nu minister. Het vmbo moet op een voetstuk. Dat is mijn missie."