Medewerkers IJsselland Ziekenhuis lopen Wandelmarathon

rotterdam/capelle • Afgelopen zaterdag hebben zo'n zestig medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis deelgenomen aan de Wandelmarathon van Rotterdam. Het IJsselland deed mee om daarmee aandacht te geven aan het programma Fit@Work dat sinds dit jaar in het ziekenhuis draait. Met Fit@Work stimuleert het ziekenhuis dat medewerkers een gezonde geest in een gezond lichaam hebben, krijgen en houden. De wandelmarathon is door Nationale Nederlanden georganiseerd voor mensen die graag meedoen aan de marathon, maar die niet willen of kunnen hardlopen. Op de dag van de finish lopen deelnemers gezamenlijk iets meer dan twee kilometer, in de weken hiervoor wandelen deelnemers op eigen gelegenheid 40 kilometer, om zo de benodigde marathonkilometers te halen. 


Activiteiten voor Oekraïners in de bibliotheek

capelle • Bibliotheek aan den IJssel heeft online een themapagina ingericht met leestips en achtergrondinformatie over Oekraïne. Speciaal voor Oekraïense vluchtelingen organiseren wij activiteiten. Iedereen is welkom voor een luisterend oor en een kopje koffie of thee. Voor de oudere kinderen zijn er iPads met spelletjes. Dit uur is bedoeld voor ontmoeting, ontspanning, een luisterend oor en eventueel een goed gesprek. We kunnen volwassenen eventueel doorverwijzen en helpen met de taal. Op dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur in Bibliotheek Capelle Centrum (gratis)

Mensen die Oekraïners kennen die Nederlands willen leren spreken of interesse hebben in een computercursus kunnen een afspraak maken met het Digi-Taalpunt in de bibliotheek. Sergei Khomenko is aanwezig om hen verder te helpen. Sergei spreekt Oekraïens en is een vrijwilliger van de bibliotheek. Op donderdag van 14:00 tot 16:00 uur (gratis, aanmelden verplicht). Als Engels spreken geen probleem is, kunnen zij ook terecht bij het inloopspreekuur Digi-Taalpunt op de dinsdag en donderdag van 14:00 tot 16:00 uur. Een afspraak maken is dan niet nodig. Daarnaast is er Taalontmoeting, waarbij geoefend wordt met Nederlands spreken. Samen met taalvrijwilligers bespreken deelnemers verschillende onderwerpen, zodat zij de Nederlandse taal kunnen leren spreken. Donderdag van 14:30 tot 15:30 uur (gratis).


Taxatiemiddag In den Boekenkast 

capelle • Op maandag 25 april vindt er een taxatiemiddag plaats in Grand Café In den Boekenkast. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken zoals (staten-)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten. Dit duurt van 14:00 tot 16:30 uur (vrije inloop). De taxatiekosten zijn 5,00 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. Bij grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, kost het 25,00 tot 50,00 euro.