• Eric Jansen loopt juichend weg na de 0-2 van Capelle.
• Eric Jansen loopt juichend weg na de 0-2 van Capelle. Foto: Annemiek van Dillen

barendrecht • vv Capelle heeft sportief revanche genomen op Smitshoek, waar men eerder dit seizoen thuis nog met 1-3 van verloor. Afgelopen zaterdag gingen de Slotbewoners er in Barendrecht vandoor met een 0-3 zege.

Trainer Ralph Kalkman begon zonder Olaf van der Sande en Joshua Kassels in de basis. In hun plaats verschenen Marvin van der Made en Ismaïl Yildirim aan de aftrap. In de eerste helft waren de spannende momenten op één hand te tellen. Toen iedereen dacht dat de eerste helft doelpuntloos zou eindigen, sloeg Capelle toe. Lars Bosscha speelde de bal op rechts diep naar de opkomende Marciano Pape, die zijn voorzet door Ismaïl Yildirim in het doel geschoven zag worden: 0-1. Capelle bleef de rest van de wedstrijd dominant en kreeg voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk gebeurde dat pas in de 85e minuut, toen Eric Jansen de 0-2 binnen kopte. Daarna sloeg ook invaller Olaf van der Sande toe voor de 0-3. Een dik verdiende overwinning en daardoor hield Capelle vier punten voorsprong op achtervolger ARC. In het paasweekend volgt een dubbel programma. Achilles Veen en Rijsoord zijn de tegenstanders van Capelle.