Capellenaar (25) aangehouden na steekincident Rotterdam

capelle • Een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 20-jarige Dordtenaar zijn vrijdag aangehouden, nadat één van hen in Rotterdam een automobilist had geslagen en gestoken. Aan dit geweld ging een verkeersruzie vooraf. Dit meldt de politie.

De automobilist, een 26-jarige man uit Rotterdam, reed op de A16 en werd afgesneden door een personenauto. De man toeterde daarop en de twee auto’s reden samen door naar Rotterdam. Op de Stadionweg stopten ze en stapten twee mannen uit. Het slachtoffer kreeg van één van hen eerst een klap in zijn gezicht en later een mes in zijn arm. De mannen reden daarop weg. Na een paar minuten werden ze al aangetroffen in Capelle aan den IJssel en werden beiden aangehouden. Ze verdachten zijn op het politiebureau verhoord.


Action Schollevaar verhuist naar Picassopassage

capelle • De Action in Capelle Schollevaar verhuist volgend jaar van de Prado naar winkelcentrum Picassopassage. Dat meldt Capelle Vandaag. Voor de komst van de Action in de Picassopassage moeten de Zeeman en de slagerij wijken. De slagerij zal op termijn verhuizen binnen het winkelcentrum zelf. Volgens de planning opent de Action in het eerste of tweede kwartaal de deuren.


Sorteerders hulpgoederen gezocht

capelle • De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen willen sorteren. Vrijwilligers kunnen helpen op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur. Aanmelden kan via de mail: oekraine@capelleaandenijssel.nl.