Koningsdag-programma's gevraagd

capelle • Voor de vrije tijd pagina van Het Kontakt IJssel en Lekstreek van 20 april zijn wij op zoek naar Capelse activiteiten tijdens Koningsdag. 

Informatie over verkopingen, buurtfeestjes en andere activiteiten in de buurt kan gestuurd worden naar de redactie, via het mailadres redactie.ijsselenlekstreek@kmp.nl.


Burgemeester opent nieuw hoofdkantoor Zorgcollege

capelle • Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Peter Oskam het nieuwe hoofdkantoor van Zorgcollege in het Rivium geopend. Het Zorgcollege biedt mbo-opleidingen voor de zorgsector. 


Kunstreizen van Kunstkring Capelle weer van start

capelle • Na een onderbreking van twee jaar organiseert Kunstkring Capelle in 2022 weer kunstreizen, trips die gericht zijn op kunst en cultuur. De bestemmingen zijn aantrekkelijke tentoonstellingen of culturele activiteiten in Nederland of België. Voorwaarde is wel, dat de reis in één dag heen en terug kan worden gemaakt. Iedereen kan deelnemen.

De afgelopen twee jaar zijn de kunstreizen niet doorgegaan. Inmiddels heeft de Commissie Kunstreizen besloten om te proberen in oktober weer een kunstreis te organiseren. De kunstreis wordt altijd aangekondigd via een convocatie. Hierin staan de datum, bestemmingen, de inhoud van de tentoonstellingen, de prijs, vertrektijd, opstapplaats en tijd van terugkomst vermeld. Het culturele aspect voert de boventoon, maar de commissie vindt het eveneens belangrijk dat het een plezierig uitstapje is. De Kunstkring Capelle organiseert vier kunstreizen per jaar. Voor een indruk van die reizen, kijk op www.kunstkringcapelle.nl bij het onderdeel Activiteiten/Kunstreizen. Daar staan een aantal verslagen van eerder gehouden kunstreizen. Iedereen die op de hoogte gehouden wil worden, kan mailen naar Jos Jacobs: kunstreizen@kpnmail.nl. Belangstellenden worden dan in het bestand opgenomen en krijgen de convocatie digitaal toegestuurd, een aantal weken voor de reis.