donderdag 14 april

Reis door de Oude Kunst: Egypte
14:00-15:30, Capelle aan den IJssel, Jan de Geusrede 39f
Bij de cursus “Reis door de Oude Kunst: Egypte” gaat Zaza Volkers met verschillende technieken en materialen aan de slag. Ontspanning en gezelligheid, kortom elkaar ontmoeten, staan voorop.

Elke les is afzonderlijk te volgen. Les 1: Oog van Horus, klei reliëf (14 april), les 2: Godinnen in pastel (21 april), les 3: Farao’s in acryl (28 april), les 4: Egyptische lotus in aquarel (5 mei). Aanmelden voor deze workshops is noodzakelijk en kan via cow@kpnmail.nl. Kosten: 3,00 euro per les. Workshops zijn inclusief koffie/thee en materialen.

Queen: The story - Crazy Little Things
20:15-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De band wil maar één ding en dat is de legendarische liveshows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen.

In korte tijd groeide Crazy Little Things uit tot een ware sensatie. Na optredens op verschillende grote podia en festivals, komt de zevenkoppige groep nu met een speciaal theaterprogramma. Verwacht geen opplaksnorren, stofzuigers of pruiken want deze muzikanten gaan terug naar de essentie van de Queen-muziek.
Muziekjournalist en hoofdredacteur Jean-Paul Heck creëerde samen met zanger Marijn Geluk en gitarist Jeroen Lips en met hulp van goede vriend en collega Leo Blokhuis Queen: The Story.

‘We zullen zowel de hardrock-kant als de subtiliteit van Freddie, Brian, Roger en John tot leven wekken. Queen: The Story is een theatershow die is gemaakt met het diepste respect voor wellicht de beste band uit de pop- en rockhistorie’, aldus muziekjournalist Jean-Paul Heck.

vrijdag 15 april

Cabaret van Jeroens Clan
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Er zijn twee soorten mensen: sneue lafaards die nooit iets nieuws durven te proberen én mensen zoals jij, die over tien jaar kunnen zeggen: ‘Ik was op 15 april in het Isala Theater bij de debuutvoorstelling van Jeroens Clan. En toen waren ze nog een stuk goedkoper.’ Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met Tere zieltjes. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen.

zaterdag 16 april

David Bowie: Where are we now - door Sven Ratzke
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Dat Sven Ratzke een van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij deze avond wederom.

Sven laat in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als Heroes en Ashes to ashes, maar ook juweeltjes als Life on Mars? stralen in nieuwe arrangementen. Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt bezoekers mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie en anekdotes versmelten tot een spannend geheel.

Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter vijfsterrenrecensies en staande ovaties. Nu is hij eindelijk terug in Nederland en ook in het Isala Theater.

dinsdag 19 april

Interkerkelijke koffieochtend
9:30-11:30, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Interkerkelijke koffieochtend rondom het geopende Woord van God. Thema: Geloof, hoop en liefde, speekster is Elma van Willigen, die spreekt over het onderwerp Liefde.

De kerk is open vanaf 9.15 uur en voor de kleintjes is er een crèche aanwezig. Voor inlichtingen of vragen, mail naar koffieochtendteamcapelle@gmail.com.

Isala Film: Madres paralelas
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Na het grote succes van het autobiografische Dolor y Gloria maakt regisseur Pedro Almodóvar vrouwen weer het middelpunt van zijn werk met prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit.

Janis en Ana bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.

Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie. Madres paralelas was de film de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië, waar Penelope Cruz werd onderscheiden als Beste actrice. Deze film draait dezelfde dag ook nog om 20:00 uur.