Capellenaar (22) komt om bij ongeval in Rotterdam-Zuid

capelle • Bij een ernstig ongeval op de Breeweg in Rotterdam-Zuid is vrijdagmorgen een 22-jarige Capellenaar om het leven gekomen. Daarnaast raakten een andere Capellenaar (21) en een man uit Alphen aan de Rijn (20) gewond. Zij waren aanspreekbaar na het ongeluk. In totaal waren er drie voertuigen betrokken bij het ongeval, meldt RTV Rijnmond. Een traumahelikopter en de brandweer kwamen eveneens ter plaatse voor hulpverlening. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Dat het te maken heeft met gladheid, wordt niet uitgesloten.


Officiële opening servicepunt ‘The Point’ op 22 april

capelle • Op vrijdag 22 april vindt de opening van het servicepunt ‘The Point’ in winkelcentrum Koperwiek plaats. Die dag zal Wereldhave samen met de gemeente Capelle aan den IJssel en stichting Max Mobiel de deuren van The Point officieel openen. In februari kwamen al impressies van het servicepunt en het vernieuwde winkelgebied daaromheen naar buiten. Het servicepunt ‘The Point’ combineert veelgevraagde services en diensten op één plek in het centrum, waaronder het lenen van apparatuur, een pinautomaat, OV-chipkaart laadpunt, een informatiebalie en een kopieerapparaat.


Koningsdag 2022: markt, straattheater en artiesten

capelle • Na twee jaar wordt Koningsdag in 2022 weer gevierd in Capelle. Op 27 april kunnen Capellenaren rekenen op verschillende vormen van vermaak, waaronder optreden van straatartiesten en een verkoping. Op een podium op het Amnestyplein bij het gemeentehuis spelen gedurende de dag zangers, zangeressen en Dj's. Op het grasveld onder de metrobaan is er een kindermarkt, waar kinderen op hun kleedje een extra zakcentje kunnen verdienen. Voor de volwassenen komen op het Stadsplein 70 grote marktkramen waar een scala aan producten verkocht zal worden: schoenen, kleding, huishoudelijke producten en heerlijke gerechten. Daarnaast is er voor de kinderen aquaballen en de Koningskermis. Inschrijven voor een marktkraam kan bij Leo Snijders (06 2004 1117).