• Cady-basketballer Riccardo den Uijl aan de bal.
• Cady-basketballer Riccardo den Uijl aan de bal. Foto: Wijntjesfotografie.nl

capelle • Over de eerste seizoenshelft kan Cady'73-basketballer Riccardo den Uijl kort zijn. Nul punten. Deel 2 verloopt echter aanmerkelijk beter.

"We hebben pas de koploper niet alleen verslagen, maar ook behoorlijk weggespeeld", glundert de 18 jaar jonge 'guard' van Cady Mannen -22. "En dát in een nieuwe én zwaardere poule, want we verkasten met ons team van de -20 naar de -22 categorie. Daar zijn de tegenstanders net iets fysieker, langer en sterker, hadden we ons voorgesteld. Dus was er de angst voor een nieuwe reeks nederlagen. In de praktijk viel het echter reuze mee."
De Capelse basketballers startten weliswaar met twee ruime nederlagen op rij, maar partij nummer drie - tegen de toenmalige lijstaanvoerder- bood positieve aanknopingspunten. "In dat duel bleken we heel aardig mee te kunnen komen," blikt Riccardo den Uijl terug. "Die ervaring zorgde voor een kick en het besef dat we steeds beter aan het hogere niveau begonnen te wennen. Inmiddels hebben we de eerste overwinningen al binnen en gaan we proberen de bovenste vier te halen. In dat geval doen we mee aan de play-offs voor promotie naar het hoogste landelijke niveau. Ik sluit niet uit dat we succes gaan boeken. Onze ploeg heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt: enthousiasme, incasseringsvermogen, snelheid én lengte. We gáán er voor."

Jan Timmer