vlaardingen • Capelle kwam uit bij Zwaluwen niet verder dan een 1-1 puntendeling, maar verliet desondanks toch met een prettig gevoel het sportpark in Vlaardingen.

Dat had alles te maken met de nederlaag van titelrivaal ARC (1-0 bij DHSC) en het 2-0 verlies van nummer drie Rijnvogels bij Veen. Al met al liep de ploeg van trainer Ralph Kalkman dus een puntje uit in de race om de titel van de Hoofdklasse A. In het begin van de wedstrijd nam Zwaluwen het initiatief en zette het Capelle vast op eigen helft. In de twaalfde minuut kwam de eerste corner voor de thuisclub. Aanvoerder Stefano Gonçalves plaatste de bal op het hoofd van de ongedekte Jazzy Adams, die hard raakt kopte: 1-0. Het duurde 25 minuten voor totdat Capelle wat beter in de wedstrijd kwam. In de 28e minuut mocht Eric Jansen een vrije trap nemen, die via Eric Fortes bijna in een eigen doelpunt werd omgezet, maar keeper Boy de Jong kon de bal nog tot corner verwerken. Deze hoekschop leverde uiteindelijk de gelijkmaker op. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Wesley Pollemans, die van dichtbij inschoot: 1-1.
Na de rust waren er binnen vijf minuten kansen voor beide ploegen. In de 48e minuut was Marlon Slabbekoorn dichtbij de 1-2, maar zijn inzet werd nog net op tijd weggewerkt. Zwaluwen kreeg via Adair Veiga Lopes, die komend seizoen voor Capelle uitkomt, een goede scoringsmogelijkheid, maar de aanvaller schoot over. In de 90e minuut kwam Capelle nog dicht bij de overwinning. Olaf van der Sande kon op rechts doorbreken, maar zijn schot ging voorlangs.