Voorlopig ontwerp vertoond op ‘Dag van het Stadsplein’

CAPELLE • Op donderdag 24 maart is de Dag van het Stadsplein. De gemeente Capelle laat op verschillende manieren de plannen met het Stadsplein zien en geeft inwoners daarbij inspraakmogelijkheid.

Op het gemeentehuis werden ‘s morgens maquettes en grote visualisaties van het concept onthuld. Daarna liet de gemeente zich ook zien op de donderdagmarkt met een team en impressies van het voorlopige ontwerp. Bezoekers konden hier hun reactie geven op het voorlopig ontwerp.

De maquette op het gemeentehuis werd onthuld door wethouder Struijvenberg. In het voorlopig ontwerp is gekozen voor meer groen, meer terrassen, waterfonteinen, aantrekkelijke bestrating, modern straatmeubilair en sfeerverlichting. Het Amnestyplein wordt aangepakt met bij voorkeur een afronding met veel groen en een vlonder bij het water. De weekmarkt gaat terug naar zijn oorspronkelijke locatie.


Mondkapjes en afstandsregel gehandhaafd in IJsselland

capelle • Met het vervallen van veel coronaregels op woensdag 23 maart is bijvoorbeeld ook het mondkapje in het openbaar vervoer niet meer verplicht. In het IJsselland Ziekenhuis komen de geldende regels echter niet te vervallen. Dat betekent dat bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden. 

Ook de bezoekregeling blijft hetzelfde: maximaal twee bezoekers per dag, en één tegelijk. Ziekenhuizen in de regio Rijnmond hebben dit besluit gezamenlijk genomen om kwetsbare patiënten te beschermen. Daarnaast is het ziekteverzuim onder personeel nog altijd hoog, meldt het IJsselland Ziekenhuis op diens sociale mediakanalen.