• Vol gaan voor een score bij KCC - TOP.
• Vol gaan voor een score bij KCC - TOP. Foto: WijntjesFotografie.nl

capelle • De korfballers van KCC/CK Kozijnen hebben komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Groen-Geel genoeg aan een gelijkspel of een nipte nederlaag om ook komend seizoen uit te komen in de Korfbal League.

Dat de Capellenaren zo dicht in de buurt van handhaving zijn weten te komen, danken ze aan de goede resultaten van de laatste weken, culminerend in de 18-17 die de ploeg zaterdagavond wist te boeken op Top/Litta uit Sassenheim. Het duel in een uitverkochte sporthal Aquapelle had alles wat sport boeiend maakt en blonk vooral uit in emotie. Bij KCC was er na afloop euforie vanwege de zege, in Sassenheimse korfbalkringen overheerste een diep verdriet, omdat die ploeg vanwege de nederlaag definitief degradeerde.

KCC nam al vroeg een voorsprong en bouwde die halverwege de eerste helft uit tot 7-2. Daarna kwam Top terug tot een 12-11 ruststand. Na de pauze bleef het voortdurend spannend. Met nog vijf minuten op de klok leidde TOP zelfs nog even met 16-17, maar KCC had het laatste woord. Clubtopscorer Bo Oppe schoot vanaf de stip de winnende treffer binnen.