donderdag 31 maart

Knutsel het verhaal
15:30-16:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Naar een mooi verhaal luisteren en daarna iets moois knutselen uit het verhaal; samen maken de kinderen en begeleiders er wat moois van. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar oud. Deelname is gratis. Aanmelden via https://welzijncapelle.nu/kinderlabs.

Tim Fransen - De mens en ik
20:15-21:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Schrijver, cabaretier en filosoof Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, maakt het publiek op komische wijze deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid?

zaterdag 2 april

Uniek concert in de St. Paulus’ Bekeringkerk
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, St. Paulus’ Bekeringkerk, Merellaan 352
Zaterdagavond 2 april speelt het Rotterdamse Symfonieorkest Intermezzo de Orgelsymfonie van Saint-Saëns met het beroemde Leeflang orgel van de St. Paulus’ Bekeringkerk in de hoofdrol. Solist in dit grootse werk is de jonge organist Maarten Wilmink (2001). Maarten is actief als internationaal concertorganist en kerkmusicus. Daarnaast speelt Intermezzo Pelléas et Mélisande van Gabriel Fauré en het Concert voor harp en orkest van Henk Badings (1907-1987), met Annemieke IJzerman op harp. Annemieke IJzerman is werkzaam in verschillende symfonie- en kamerorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Toegang (incl. consumptie) 20,00 euro. Voor meer informatie, zie www.orkestintermezzo.nl.

zondag 3 april

Workshop voorbereiding muziekvideo
14:00-17:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Of je nu een muziekvideo maakt of een korte creatieve video om op social media te zetten: je visuals kunnen je onderscheiden van andere makers. Als je wilt leren hoe je een set coördineert, hoe je jezelf wilt uitdrukken, hoe je jezelf kunt stylen en hoe je een filmconcept voorbereidt - en dat allemaal zonder budget - dan is deze workshop iets voor jou. De docente, Annicke Shireen, is modeontwerpster en muzikante. Ze ontwierp kleding voor verschillende muzikale projecten en films en werkte als setcoördinator en visagist.

dinsdag 5 april

Kopje Kunst
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Buurtgroep Capelle West, Willem Barentszstraat 3
‘Anders kijken naar Kunst' is een ontmoetingsmoment waarin elke keer andere kunstafbeeldingen worden getoond om met elkaar daarover in gesprek te gaan. Vooraf aanmelden via cow@kpnmail.nl. De eigen bijdrage is één euro per keer.