Liveblog verkiezingen


capelle • Op de site capelle.ijsselenlekstreek.nl is woensdag 16 maart de gehele verkiezingsdag te volgen via een liveblog met foto's, video's en reacties van kandidaten.


Protest Molukse gemeenschap tegen onleefbaarheid 

capelle • Een afvaardiging van de Molukse gemeenschap in Capelle heeft afgelopen donderdag gedemonstreerd bij het gemeentehuis. Het protest was bedoeld om aandacht te vragen voor de situatie in de Molukse wijk van Capelle. De leefbaarheid is volgens de aanwezigen ver te zoeken, onder meer door verpaupering, achterstallig onderhoud en slechte isolatie van woningen, met als gevolg (nog) hogere energiekosten. Met trommels, toeters, het scanderen van leuzen en spandoeken wilden de deelnemers de aandacht trekken van de lokale politiek, die op dat moment in het gemeentehuis aanwezig was voor het lijsttrekkersdebat. De demonstratie was van tevoren aangemeld en verliep in goede harmonie.


Capelse acties voor Oekraïne gebundeld

capelle • Bewoners die in actie willen komen voor Oekraïne, kunnen hun initiatieven aanmelden via de website van de gemeente Capelle aan den IJssel. De website is bedoeld om zicht te krijgen op de hulpacties die in Capelle ontstaan, waar mogelijk initiatiefnemers aan elkaar te koppelen of de initiatiefnemers door te verwijzen naar bekende hulporganisaties. De website waarop inwoners hun hulpactie kunnen aanmelden is www.capelleaandenijssel.nl/oekraine. Mensen die zich willen aanmelden voor de opvang van vluchtelingen in hun huis kunnen direct contact opnemen met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, via https://vr-rr.nl/samenkomst/aanmeldformulier/ of per telefoon: 088 877 9003.