• CVV Zwervers deed zijn best, maar verloor wel.
• CVV Zwervers deed zijn best, maar verloor wel. Foto: Wijntjesfotografie.nl

capelle • Er stonden dit weekeinde belangrijke duels op het programma voor de streekclubs SVS, CKC en CVV Zwervers. De resultaten waren wisselend.

SVS was de enige van het trio dat een overwinning in de wacht wist te slepen. De Schollevaarders hoefden daarvoor maar een paar kilometer westwaarts te reizen; ze speelden uit bij Alexandria '66. De 'minitrip' leverde een maximale score op: 1-2. Nadat de thuisclub met tien man was komen te staan sloeg SVS in de persoon van Javan Hagens toe. Invaller Daymen Rutte verdubbelde de marge, waarna Alexandria twee minuten voor tijd iets terug mocht doen: eindstand 1-2.

CKC wist dat het moest winnen om de koppositie in zijn vierde klasse-afdeling over te nemen van Groeneweg. De Kralingse Veerders kwamen evenwel niet verder dan 1-1. Een uitslag waarmee CKC, dat ruim een helft met tien man moest spelen vanwege de rode kaart van doelman Perry Heijser, wel kon leven. Björn Setoe knalde de fraaie 1-0 binnen (53e minuut). Groeneweg bepaalde kort voor sluiting de eindstand op 1-1.
Zwervers verloor de thuisbeurt tegen het sterke 't Zand met 0-2 en moest nu echt gaan oppassen. Het elftal van trainer Ton van Bremen begint gevaarlijk weg te zakken in zijn competitiepoule. Aan het spel lag het niet; dat zag er ook tegen 't Zand goed uit. De Capellenaren moesten lang met tien man spelen, nadat Jason Postma met een rode kaart het veld moest verlaten.