Familiedag Hersen-letselcentrum

capelle • Op zaterdag 2 april is er bij het Praatatelier van het Hersenletsel-Afasiecentrum de NAH familiedag voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en hun familie. Het programma start in de ochtend om 10.00 uur en zal rond een uur of 14.00 eindigen. Een mooie kans om ervaringen te delen en kennis op te doen. Hersenletsel krijg je niet alleen. De dag is geschikt voor echt het hele gezin; een mooie gelegenheid om samen iets te ondernemen tijdens een ontspannend en interessant programma. Er zijn verschillende workshops te volgen. Voor deelname inclusief koffie, thee en lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd. De familiedag is in het Hersenletsel- Afasiecentrum, Linie 5a te Capelle aan den IJssel. Aanmelden kan tot maandag 28 maart. Meer informatie of aanmelden: info@praatatelier.nl of 010 - 442 53 61.


Capels/Rotterdams duo Remedy brengt nieuwe single uit

capelle • Het duo Remedy komt met een nieuwe Nederlandstalige single, genaamd ‘Niemand’. Het nummer ‘Niemand’ komt op 18 maart uit en heeft volgens het duo een belangrijke boodschap: ‘Niemand hoeft te laten zien wat jij verdient’. Remedy wordt gevormd door Wendy en Soraya, beste vriendinnen en basisschooljuffen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Ze hebben meegedaan aan The Voice of Holland, All together now, het talent van de theatertour van Berget Lewis of social media, waar zij zeer actief zijn. Zij hebben ervaring opgedaan met optreden op verschillende evenementen, maar zijn sinds kort begonnen met het schrijven van onze eigen muziek.

Op vrijdag 5 november 2021 bracht Remedy hun allereerste single ‘Vergeten’ uit op alle bekende streamingdiensten. Deze single is ondertussen meer dan 23.000 keer gestreamd op Spotify. 


Tamara loopt marathon voor dieren in Oekraïne

capelle • Tamara Heerkens uit Capelle loopt op 10 april de marathon van Rotterdam, met als doel geld in te zamelen voor dieren in Oekraïne. "Tot nu toe heb ik 230 euro opgehaald en het doel is om nog meer geld op te halen”, zegt Tamara. Mijn streefbedrag is 1000 euro.” Waarom eigenlijk dieren? "Giro 555 is alleen voor mensen, er gaat geen geld naar dieren. Veel (huis-)dieren worden ook op de vlucht meegenomen naar Polen, daar is ook verzorging en extra geld voor nodig.” Het geld komt ten goede aan het meldpunt Hulp voor Dieren uit Oekraïne, een gezamenlijk initiatief van dierenwelzijn- en -beschermingsorganisaties. Mensen kunnen doneren via een Tikkie betaalverzoek op de facebookpagina van Tamara (zoek Tamara Heerkens uit Capelle aan den IJssel) of via het rekeningnummer NL26 ABNA 0625356667 o.v.v. Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Tamara loopt de marathon voor de elfde keer en is nu ‘lekker in training'. "Die marathon gaat wel lukken; nu het streefbedrag nog.”