Steekincident bij restaurant Slotplein; één gewonde

capelle • Bij restaurant Yummi Yummi aan het Slotplein heeft afgelopen woensdagavond een steekpartij plaatsgevonden.

Eén slachtoffer raakte gewond en heeft zich gemeld in het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar een verdachte, die lopend naar de Burgemeester Verloopstraat vluchtte.


Schollebos weer veilig en volledig open

capelle • Alle wandel-, ruiter- en fietspaden in het Schollebos zijn per direct weer open. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De situatie in het Schollebos was de afgelopen weken onveilig; loshangende takken en instabiele bomen vormden een risico na de stormen in februari. Alle paden zijn nu weer opgeruimd.


Onderzoek naar toekomst Sporthal Schenkel

capelle • Er komt een onderzoek om te bepalen wat er in de toekomst met Sporthal Schenkel gaat gebeuren. Dit meldt het college.

Volgens het college nadert de sporthal, die in 1984 is gebouwd, zonder ingrijpen het einde van haar technische levensduur. Een extern onderzoeksbureau heeft al gekeken naar het toekomstperspectief van de sporthal, waarbij sloop en nieuwbouw de hoofdvariant is.

De komende tijd wordt intern gekeken naar andere varianten (zoals sloop en géén nieuwbouw), aan de hand van de maatschappelijke en financiële impact die dit zal hebben. “Maar alle varianten zullen overwogen worden. Daar zal nog flink wat tijd overheen gaan”, aldus een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel.