Capelle laat winst glippen 'op Zuid'

Rotterdam • Tot twee minuten in blessuretijd leek Capelle een driepunter in de knip te hebben tegen de amateurs van Feyenoord. Het ging echter alsnog mis. De Rotterdammers kwamen op 1-1.

Het was een uitslag waar de neutrale toeschouwers prima mee konden leven. Voor Capelle was daarnaast prettig dat titelconcurrent FC Rijnvogels zaterdag verloor en daarmee op zes punten achterstand kwam te staan. ARC kwam wél dichterbij. De ploeg waar Capelle onlangs nog van verloor, staat nu na een goede reeks op zes punten, maar heeft nog een wedstrijd te goed.

De wedstrijd tegen Feyenoord was pas 30 seconden oud, toen Capelle al op voorsprong had kunnen komen. Marlon Slabbekoorn zette de bal voor en Olaf van der Sande kreeg zijn voet er net niet tegen. Het vormde de inleiding een Capels overwicht dat tot meerdere scoringskansen leidde. In de 42e minuut kwam Capelle op voorsprong. Joshua Kassels kopte de bal door naar Olaf van der Sande, die zich handig vrijmaakte en laag in de rechterbenedenhoek keeper Bradley van der Meer kansloos liet: 0-1. De tweede helft was nauwelijks begonnen of Capelle kreeg de kans de score te verdubbelen. Joshua Kassels stormde alleen op de keeper af, maar schoot tegen de keeper op. Feyenoord werd daarna agressiever en Capelle, dat Sander Fischer met een hoofdblessure zag afhaken, verloor de controle op de wedstrijd. In de 70e minuut was de ingevallen Jeremy Moreno namens Feyenoord dichtbij de gelijkmaker, maar Capelle-keeper Marc van Splunter redde op miraculeuze wijze. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. In de eerste minuut van de blessuretijd werd een voorzet van rechts niet goed verwerkt en Junior Obiku kon van dichtbij inkoppen.

Komende zaterdag komt Capelle opnieuw in actie. Op het eigen sportpark 't Slot ontvangt men dan DHSC, een tegenstander waar men normaal gesproken niet wakker van hoeft te liggen. Het duel begint om 14.30 uur.