donderdag 17 maart

Vijf lessen basiscursus ukelele
20:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
In deze lessen leer je de basis van het akkoordenspel via leuke songs en de basis van het strummen en tokkelen op de ukelele. Voor 5 lessen: 94,50 euro.

Locatie: Capsloc, Pelikaanweg 3, Capelle. Doe jij ook mee? Voor inschrijving kijk op www.degitaaracademie.nl

Diederik van Vleuten - Moedig voorwaarts
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill zijn geschiedenis. Vanaf nu gaat Diederik van Vleuten moedig voorwaarts. Of hij als stand-up historian daarin ook slaagt zal de toekomst uitwijzen.

'Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen’. Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. Aan het verleden besteedde hij in drie bejubelde solo programma's nu wel genoeg aandacht. In zijn vierde solo neemt hij minstens anderhalf uur de tijd om het in ieder geval te proberen.

vrijdag 18 maart

Grand ladies of swing
20:15-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In Grand ladies of swing waant u zich in de beroemdste nachtclub van New York, The Cotton Club. De voorstelling neemt u mee terug in de tijd met de mooiste muziek en de prachtigste verhalen over iconische vrouwen uit de jazzgeschiedenis als Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Billy Holiday en Nina Simone. De hits van dit tijdperk worden gebracht door de Amerikaanse zangeres Deborah Carter en het Round Midnight Orchestra, een band die zijn sporen reeds heeft verdiend met drie eerdere theaterprogramma’s en internationaal furore heeft gemaakt in landen als India, Zuid-Afrika en Colombia.

zaterdag 19 maart

Karin Bloemen en Cor Bakker - Waar waren we gebleven…
20:15-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Ja, waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk nog het oude normaal was? Karin en Cor zaten midden in een prachtig liedje, in een heerlijk gevulde zaal, vol mensen, die meegenomen werden door de magie van het moment. En toen, ruw onderbroken door ‘dat wat niet genoemd mag worden’... In Waar waren we gebleven... doen Ka&Co net of er niets gebeurd is; het ‘C-woord’ zal niet genoemd worden, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden, op het hoogste niveau, de mooiste liedjes gespeeld en gezongen.

zondag 20 maart

Woezel & Pip sing-a-long (vanaf 2 jaar)
14:00-15:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Zing en dans mee met je favoriete hits bij deze show vol highlights. Stilzitten is absoluut geen optie. Na het grote succes van Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! en Woezel & Pip en de Tijdmachine, is nu de Woezel & Pip sing-a-long te zien in het Isala. Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de vriendjesclub.

maandag 21 maart

Tennis Open Dubbeltoernooi
Capelle aan den IJssel, T.O.C., Groenedijk 48
Dit Tennis Open Dubbeltoernooi is een perfecte voorbereiding op de Voorjaarscompetitie. Daarbij zijn het ook leuke wedstrijden in een gezellige week, met zaterdag 26 maart een feestavond waar iedereen welkom is. Inschrijven kan via tot en met 16 maart op www.mijnknltb.nl (zoek naar T.O.C.).

dinsdag 22 maart

Isala Film: Death on the Nile
13:30-16:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Kenneth Branagh's tweede Agatha Christie-verfilming Death on the Nile (de eerste was Murder on the Orient Express) is met aanstekelijk plezier gemaakt.

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers en bevat genoeg schokkende wendingen die de filmbezoeker zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping. Er is op deze dag een tweede voorstelling, die begint om 20:00 uur.

The Bootleg Sixties - Den Pugsley e.a.
20:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Deze succesvolle Britse groep komt weer naar Nederland met een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig.
Met een spectaculaire show zetten de heren van The Bootleg Sixties al jaren de theaters in Nederland op hun kop. De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek en door de prachtige historische beelden wanen bezoekers zich terug in de tijd. Dat wordt genieten van legendarische songs van onder anderen The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue.