• Sander Fischer in duel namens Capelle.
• Sander Fischer in duel namens Capelle. Foto: Annemiek van Dillen

capelle • Capelle had zaterdag geen enkele moeite met De Jodan Boys. Men won in eigen huis onbedreigd met 3-0.

Doordat de concurrentie punten liet liggen, leidt de ploeg van trainer Ralph Kalkman nu met vijf punten voorsprong in de Hoofdklasse A.

De basis voor de overwinning werd al in het eerste kwartier gelegd. In de vijfde minuut kwam Capelle op 1-0 door Marciano Pape, die de bal uit een onmogelijke hoek tegen de touwen joeg. Negen minuten later zorgde Olaf van der Sande met een schot van een meter of veertig voor de 2-0. Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Capelle was en bleef dominant en kreeg verschillende mogelijkheden de score verder op te voeren. In de 55e minuut schoot Marciano Pape hard in, maar ex-Capelle doelman Nick van der Ploeg redde Jodan Boys van een grotere achterstand. In de 60e minuut hetzelfde scenario na een schot van Jeffrey Rijsdijk. In de 64e minuut kreeg Rutger de Bos twee keer de kans om de score op te voeren, maar hij schoot hoog over. In de minuut 74 was Jeffrey Rijsdijk dichtbij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal.

Uiteindelijk was het invaller Marvin van der Made die in de 91e minuut de eindstand op 3-0 bepaalde. De grote verdienste van Capelle deze middag was dat het niet één echte kans weggaf. Komende zaterdag wacht de altijd lastige derby tegen Feyenoord, een duel dat Capelle met veel vertrouwen in zal gaan.