Liveblog tijdens gemeenteraads-verkiezingen

capelle • Op de verkiezingsdag (woensdag 16 maart) zijn bij Het Kontakt IJssel en Lekstreek de gemeenteraadsverkiezingen de hele dag te volgen. Op de website wordt gedurende de dag een liveblog bijgehouden met foto's, nieuws en interviews. Lees alles over de verkiezingsdag op https://capelle.ijsselenlekstreek.nl/.


Woningoverval aan Feestdans

capelle • Aan de Feestdans in Capelle Schollevaar is afgelopen woensdagmiddag een woningoverval gepleegd. De politie heeft een verdachte aangehouden. De overvallen persoon is niet gewond geraakt bij het incident. De politie verricht nader onderzoek.


Fiets4Daagse in Capelle

capelle • Van maandag 14 tot en met donderdag 17 maart is er in Capelle een Fiets4Daagse.

De Fiets4daagse is vooral gericht op mensen van 60 jaar en ouder, maar jongere mensen worden ook van harte welkom geheten. Deelnemers hoeven niet in Capelle aan den IJssel te wonen. De bedoeling is dat er in een groep wordt gefietst, om zo bewegen en sociale contacten te combineren. Om de groep niet te groot te maken, zijn er twee verschillende vertrektijden. Groep 1 start om 10:00 uur en groep 2 start om 10:30 uur. Per dag zal er rond de 25 km gefietst worden. Tussendoor is er een pauze om uit te rusten en iets te drinken. De routes worden gemaakt en voorgereden door Fietsersbond Capelle. Deze bond is expert in het maken van de mooiste routes rondom.
Deelnemers kiezen zelf hoeveel dagen ze fietsen. Zij kunnen zich opgeven voor één of meer losse dagen, of voor alle vier de dagen. Deelname en één consumptie zijn gratis. Start: Aquapelle, Alkenlaan 85.