vrijdag 25 februari

Lasergamen bij KCC
19:30-22:00, Capelle aan den IJssel, KCC, Capelseweg 39a
Heb jij een vaste hand, scherp zicht en ben je stressbestendig? Doe dan mee met het lasergame toernooi bij KCC.In groepjes van vier tot vijf personen ga je in gevecht met andere groepjes om te strijden voor die felbegeerde eerste plaats. Leeftijd: 16+.

Minimaal één van de teamleden moet lid zijn van KCC. De kosten zijn 7,50 euro per teamlid, inclusief drankje. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op https://kcconline.nl/lasergamen.

zaterdag 26 februari

Filosofencafé in de bieb
11:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39
De kunst van het stellen van vragen en het luisteren wordt geoefend tijdens het Filosofencafé. Rond de tafel wordt een filosofisch gesprek gevoerd over een actueel thema, geïnspireerd vanuit een gedicht of een beeld. Het Filosofiecafé wordt begeleid door Karin Glaubitz: “De filosofie die ik in mijn werk hanteer richt zich op de wisselwerking tussen denken en doen”.

Karin Glaubitz studeerde Wijsbegeerte aan de EUR en is gecertificeerd Socratisch gespreksleider. Zij is momenteel als filosoof o.a. actief in het begeleiden van kinderen en jongeren (en hun docenten) in het onderwijs om zelfstandig, met elkaar te leren denken. Zijn organiseert ook regelmatig filosofische gespreksbijeenkomsten voor volwassen rond actuele thema’s. Aanmelden via https://bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl/. Kosten: 3,50 euro.

zondag 27 februari

Workshop Stage Performance en Open Mic
14:30-17:00, Capelle aan den IJssel, CAPSLOC, Pelikaanweg 3
Megan Davis (zangdocente en gespecialiseerd in zingen met (faal)angst, trauma, en mindful zingen) geeft een workshop stage performance. Tijdens de open mic die direct de workshop plaatsvindt, mag iedereen het podium beklimmen om te laten zien wat hij of zij geleerd heeft. "Het is mijn persoonlijke doel om ervoor te zorgen dat iedereen een beetje wijzer, een beetje zelfverzekerder en bovenal met een goed gevoel over hun stem naar huis gaat”, aldus Megan.

De workshop duurt van 14:30 tot 16:00 uur, waarna de open mic sessie duurt tot 17:00 uur. Inschrijven voor deze workshop kan via https://www.capsloc.nl/. Deelname is gratis.