capelle • ARC was zaterdag op basis van inzet, agressiviteit en duelkracht de meerdere van Capelle en ging met een 1-2 overwinning aan de haal.

Met de wind in de rug liet ARC meteen zien, waarvoor het naar sportpark ‘t Slot was gekomen: men wilde het koploper Capelle zo moeilijk mogelijk maken. Toch was de eerste kans voor de thuisclub. In de negende minuut werd Olaf van der Sande in de diepte gestuurd. Keeper Aäron Balk kwam te laat zijn doel uit, maar Van der Sande verspeelde zelf de bal. Twee minuten later sloeg ARC toe. Op rechts omspeelde Jordi Tuithof back Bram van Eijk en zijn voorzet werd bijzonder fraai door Matthijs de Oude in een doelpunt omgezet: 0-1. Capelle kreeg in de 26e minuut de enige grote kans in de eerste helft. Ismaïl Yildirim zette Olaf van der Sande vrij voor het doel, maar zijn inzet ging hopeloos naast. Nog twee vermeldenswaardige momenten in de eerste helft; Rutger de Bos schoot naast en Pepijn Kooij schoot vrijstaand recht in de handen van keeper Marc van Splunter. Na de pauze liet de thuisclub zich wat meer gelden, zonder voor serieus aanvallend gevaar te zorgen. Daarvoor was het Capelse spel te slordig. De 67e minuut werd voor Capelle fataal. De ingevallen Jelle Pollemans verspeelde de bal aan Arjan Ouwendijk, die gemakkelijk kon scoren 0-2.  Het duurde tot de 90e minuut eer de thuisclub via Marvin van der Made iets terug kon doen. Diezelfde boomlange spits kreeg in blessuretijd nóg een mogelijkheid toe te slaan. Zijn inzet werd gekeerd. Daarmee liep lijstaanvoerder Capelle averij op; zijn eerste in 2022.