• Deelnemers bij Aquapelle.
• Deelnemers bij Aquapelle. Foto: Facebook Sportief Capelle

capelle • Aan de Nieuwjaarswandeling, georganiseerd door Sportief Capelle, hebben afgelopen maandagmiddag ruim zeventig mensen deelgenomen. Daarmee was de middag meer dan geslaagd.

"De deelnemers hadden van Blue Monday totaal geen last", schrijft de organisatie. "Dat kon ook niet anders: elke deelnemer werd voorzien van een wandellicht en een vrolijke Hawaii-slinger".

"Bij vertrek zat de sfeer er meteen in. Het plein voor de trap van Aquapelle stond vol, iedereen keurig op anderhalve meter afstand. Veel deelnemers waren blij dat ze op pad konden. Bovendien scheen de zon uitbundig".

Vuilniszak en grijper

Gemeenteambtenaar Patricia Oskam was ook van de partij. Zij was gewapend met een grote vuilniszak en een grijper. Patricia greep de wandeling aan om te laten zien hoe je kunt bewegen en tegelijkertijd mee kunt helpen aan een schoon Capelle. De tocht voerde langs mooie plekjes van Capelle. De deelnemers kwamen enthousiast terug. Zij hadden lekker gewandeld en lekker gekletst. Veel van hen hadden rode wangen van de zon. De wandelaars genoten na afloop van een kom erwtensoep of koffie; de trap van Aquapelle diende als terras.

De deelnemers zien een vervolg zitten en leverden suggesties voor andere routes door Capelle.

Badminton

Naast wandelen gaat Sportief Capelle de komende week ook badmintonactiviteiten organiseren; van 24 tot en met 28 januari is er de themaweek badminton. De Badmintonclub Schollevaar verzorgt clinics als kennismaking met de sport. 

Meer informatie over tijden en locaties is te vinden op de facebookpagina van Sportief Capelle. Aanmelden voor de badmintonlessen is niet nodig.