capelle • Welzijn Capelle is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars. Zij ondersteunen bij het oplossen van problemen tussen buren waar deze zelf niet uitkomen.

Vrienden hebben is fijn, maar goeie buren hebben is nog belangrijker. Door corona zijn de lontjes soms korter en hebben meer Capellenaren problemen met een buur. Vrijwillige buurtbemiddelaars ondersteunen bij het oplossen van problemen tussen buren waar deze zelf niet uitkomen. Miscommunicatie of kleine irritaties tussen buren kunnen zich opstapelen tot een groot probleem. Tot mensen elkaar niet meer kunnen luchten of zien. 

Onafhankelijk

Dat oplossen, of beter nog voorkómen, kan met buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is onpartijdige, gratis hulp, van onafhankelijke en getrainde vrijwilligers. Zij helpen buren om hun problemen te bespreken en samen afspraken te maken. Bijna altijd komen mensen er met een buurtbemiddelaar goed uit. Ook de politie is blij met de bemiddelaars. "Het voordeel is dat er niet meteen iemand in uniform voor de deur staat. Dus schakel eerst buurtbemiddeling in".

De organisatie zoek enthousiastelingen met goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onpartijdig en zonder oordeel kunnen luisteren, het leuk vinden om mensen te helpen, zelf oplossingen te vinden en ieders privacy te respecteren. Ook ben je leergierig en kun je goed samenwerken".

Vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar kost ongeveer vier uur per maand. Nieuwe bemiddelaars krijgen een gecertificeerde training Buurtbemiddeling en een jaarlijkse verdiepingstraining. Een professionele coördinator begeleidt de vrijwilligers. Ook is er regelmatig teamoverleg en intervisie met collega-bemiddelaars. Meer informatie en aanmelden via mail:
t.storm@welzijncapelle.nu.