Man overleden na woningbrand Reigerlaan

capelle • Na een woningbrand aan de Reigerlaan op donderdagavond is één persoon overleden. De man die op dat moment in het huis was liep ernstige brandwonden op en moest met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden, waar hij later in de nacht overleed. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De oorzaak wordt verder onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten. 


Raadsleden Leef-baar Capelle en VVD naar Capels Bewoners Belang

capelle • In de afgelopen week stapten de Leefbaar Capelle raadsleden Kees de Jong en Carel Santman en VVD raadslid Bas van Loef over naar de nieuwe politiek partij Capelse Bewoners Belang.

Zij zullen verkiesbaar zijn voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. “Verschil van inzicht over de koers van beide partijen in het recente verleden en de richting die beide partijen blijkbaar opgaan in de toekomst heeft geleid tot deze grote stap”, aldus de raadsleden. 

Kees de Jong en Carel Santman waren bij Leefbaar betrokken vanaf het allereerste begin van deze partij in 2001 en zeggen de partij te verlaten met gemengde gevoelens. Bas van Loef was sinds 2018 raadslid namens de Capelse VVD.

De nieuwe lokale partij Capels Bewoners Belang geeft het drietal veel positieve energie. De kersverse raadsleden van Capelse Bewoners Belang willen het vertrouwen van de Capellenaar in de politiek terugwinnen.

Leefbaar Capelle zegt in een verklaring het besluit van haar twee ex-leden te respecteren, maar herkent zich niet in de opmerkingen over het verschil in inzicht over de richting die de partij opgaat. Leefbaar Capelle heeft momenteel nog tien raadsleden en de VVD drie.