capelle • Burgemeester Peter Oskam heeft een nieuwjaarsspeech gehouden, waarin hij terugblikt op 2021 en vooruit kijkt naar 2022.

De burgemeester sprak van een turbulent jaar. "Ondernemers, sportverenigingen, de horeca en het onderwijs. De zorg, hulpverleners, politie en handhavers, maar ook u, niemand had het gemakkelijk".
"Ik hoopte dat we het corona-virus van ons zouden hebben afgeschud. Zodat ik u dit jaar live kon toespreken in een vol Isala Theater of gemeentehuis en we daarna het glas op het nieuwe jaar zouden kunnen heffen".

Peter Oskam zegt trots te zijn op de Capellenaren. "Uw veerkracht, uw doorzettingsvermogen en uw flexibiliteit het afgelopen jaar hebben me goed gedaan. U bent het misschien lang niet altijd eens met de keuzes van de overheid. En toch zie ik dat ook u beseft dat we samen de strijd moeten aangaan om deze crisis te verslaan".

Er waren ook lichtpuntjes. "Capellenaren stonden voor elkaar klaar in moeilijke tijden. Dat zag ik tijdens de twee grote branden in november. Trieste gebeurtenissen waar slachtoffers te betreuren vielen. Capelle liet zien solidair met elkaar te zijn. Dat geldt ook voor de vele vrijwilligers in Capelle. U allemaal wil ik heel erg bedanken voor uw inzet en betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de stad".
"We laten 2021 snel achter ons en kijken vooruit naar 2022. Een jaar met hopelijk weer nieuwe kansen voor ons allemaal".