Man (28) steekt zichzelf in de hand in metro

capelle/rotterdam • Op zondagavond heeft rond 21:45 uur een 28-jarige Rotterdammer zichzelf in de hand gestoken in de metro. Bij station Capelsebrug is hij uit de metro gehaald en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het motief van de man is onduidelijk. Het metroverkeer in Rotterdam en Capelle was tijdelijk verstoord.


Belang van Neder-land doet mee aan gemeenteraads-verkiezingen

capelle • De partij Belang van Nederland (BVNL) gaat meedoen aan de Capelse gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar. Dat meldt Radio Capelle. BVNL, dat vorig jaar werd opgericht door Wybren van Haga, heeft Tatjana Sormaz naar voren geschoven als lijsttrekker van de Capelse fractie. Voorheen was Sormaz was onder meer lid van het campagneteam van de Capelse VVD voor de verkiezingen van 2010.

Tegen Radio Capelle vertelde Sormaz: “Met de lokale afdeling, BVNL Capelle, willen wij ons de komende jaren gaan inzetten voor de belangen van alle Capellenaren. Voor velen van ons heeft het dagelijks leven gedurende de afgelopen twee jaar een drastische wending gekregen waarvan de uitkomst nog ongewis is”. Daarnaast wil zij een brug slaan tussen Capelle en Den Haag. Volgens Sormaz is de huidige coalitie van Leefbaar Capelle en de VVD daar niet toe in staat.


Politie waarschuwt voor misbruik algemeen politienummer

regio • De Politie Rotterdam e.o. waarschuwt mensen voor misbruik van het telefoonnummer van de politie. Criminelen plegen babbeltrucs uit naam van de politie en vragen hierbij naar zaken als het BSN-nummer en bankgegevens. De politie benadrukt dat overheidsinstanties nooit vragen naar betaalgegevens en nooit vragen om software op telefoon of computer te installeren. Andere dingen die criminelen kunnen zeggen: "Er loopt een arrestatiebevel tegen u” of "u maakt onderdeel uit van criminele activiteiten zoals drugshandel en witwassen”. Het is aangeraden om de verbinding te verbreken.