Justitie twijfelt: moord of doodslag op Capelse motor-agent Arno de Korte

capelle • Hoewel het onderzoek naar het doodrijden van de Capelse motoragent Arno de Korte afgerond is, heeft justitie nog niet besloten of de verdachte aangeklaagd zal worden voor moord of doodslag. Dit meldt RTV Rijnmond.

Over twee weken wordt uitsluitsel gegeven over de aard van de aanklacht. De verdachte, vrachtwagenchauffeur Edwin M. uit Melissant, bleek rancuneuze gevoelens te hebben ten opzichte van de politie. In juli 2021 reed hij de motoragent aan op de snelweg bij de Rotterdamse Waalhaven, waarna de agent overleed.

De familie van Arno de Korte en hun advocaat zijn er zeker van dat er sprake is van moord; de advocaat van M. (die niet aanwezig was) sprak eerder van een noodlottig ongeval.

Edwin M. is in het Pieter Baan Centrum onderzocht op geestelijke stoornissen. De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend. Op 5 april is een volgende zitting in deze rechtszaak.


Ambtelijk onderzoek opvang vluchtelingen in Capelle

capelle • Ambtenaren van de gemeente Capelle zijn op zoek naar een opvangplaats voor vluchtelingen in de stad. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat hiermee niet gezegd is dat er daadwerkelijk een opvanglocatie komt.

"Het is de taak van ambtenaren om naar de opties te kijken als er een opdracht hiertoe wordt gegeven", verklaart de woordvoerder. "Daarmee is het nog niet zeker wat de beslissing zal zijn en of er überhaupt plek zal zijn. Beslissingen zullen uiteindelijk in handen liggen van het college en de gemeenteraad. Ondanks dat er druk achter zit, moet dit zorgvuldig gebeuren".