PvdA Capelle stelt vragen over veiligheid Slotpark

capelle • De PvdA-fractie heeft het college vragen gesteld over de veiligheid en uitstraling van het Slotpark.

Met name de bruggen in het park zijn een punt van zorg. De partij vraagt zich af waarom er geen hekwerk rond de loopbruggen is geplaatst. “Ik wil er niet aan denken dat een kind per ongeluk in het water terecht komt als hij/zij over het bruggetje fietst met een driewieler of een rolstoelgebruiker in het water beland door een stuurfoutje”, aldus fractievoorzitter Sjoerd Geissler.

De fractie vraagt zich verder af of het college ook vindt dat het noodhekwerk rond één van de bruggen afbreuk doet aan de uitstraling van het park en wat het college gaat doen om de problemen op te lossen.


Stuk A20 bij Capelle in file top 10 2021

regio • De regio Rotterdam scoort hoog in de ANWB file top tien 2021, blijkt uit cijfers van de verkeersorganisatie. 

De A20 van Gouda naar Hoek van Holland staat op nummer 9 in de filelijst; meer specifiek gaat het om het traject tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Schiedam, waar de af- en oprit Capelle aan den IJssel ook tussen ligt. 

De filezwaarte op de Nederlandse wegen was het afgelopen jaar 57 procent minder dan in 2019, het laatste jaar waarin er nog geen coronamaatregelen waren en thuiswerken minder voorkwam. Oktober was de drukste maand op de Nederlandse wegen, toen het advies om thuis te werken kwam te vervallen.


Havensteder brengt rookmelders aan

capelle • Woningcorporatie Havensteder installeert vanaf 17 januari 2022 rookmelders op iedere verdieping van alle huurwoningen. 

Dit schrijft de corporatie in een brief aan huurders. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om in iedere woning rookmelders op te hangen. Een aannemer belt aan bij alle woningen voor de installatie van de rookmelder. 

Als bewoners niet thuis zijn, laat de aannemer een briefje achter en kan een andere afspraak worden gemaakt.