Oud en nieuw verloopt relatief rustig in Capelle

capelle • De jaarwisseling is in Capelle relatief rustig verlopen. Wel moest de brandweer wat kleine brandjes blussen en aan de Schinkelse Baan werd in een bedrijfspand een illegaal feest ten einde gebracht.

In het pand aan de Schinkelse Baan waren volgens RTV Rijnmond tientallen mensen aanwezig. Rond 5:00 uur werd het pand ontruimd door de politie en mobiele eenheid. 

Daarnaast werd er, ondanks het vuurwerkverbod, veel vuurwerk afgestoken binnen de gemeente. Ernstige incidenten zijn niet gemeld.


Basis- en middel-bare scholen na vakantie weer open

capelle • Het demissionaire kabinet heeft besloten dat de basis- en middelbare scholen na de verlengde kerstvakantie weer open gaan. Ook de buitenschoolse opvang gaat weer open. Het mbo, hoger onderwijs en universiteiten blijven nog wel gesloten. Minister Slob heeft opgeroepen om vanaf groep 6 tweemaal per week een zelftest te doen.

In Capelle zijn er in totaal 22 basisscholen en vijf middelbare scholen.  


Officiële opening basisschool De Olijfboom

capelle • De reformatorische basisschool De Olijfboom wordt op 12 januari officieel in gebruik genomen. Eind november werd het gebouw opgeleverd, waarna de inrichting en uiteindelijk de verhuizing konden plaatsvinden. De basisschool biedt ruimte voor ongeveer 470 leerlingen. De Olijfboom komt voort uit een fusie tussen de Rehobothschool en de Eben-Haëzerschool. Ouders van de leerlingen hebben geholpen bij de verhuizing naar De Olijfboom.