• Een leerzame, leuke dag in Amersfoort voor de toppers van T&P Sport uit Ommeren.
• Een leerzame, leuke dag in Amersfoort voor de toppers van T&P Sport uit Ommeren. Foto: Tamara van den Berg Kwint

Regiowedstrijd middenbouw leerzaam voor toppers T&P Sport

Sport

AMERSFOORT/OMMEREN • Voor de middenbouw van T&P Sport uit Ommeren was er zaterdag in Amersfoort de eerste voorronde.

Sophie, Faye, Evelien en Felicia mochten op de wedstrijddag al vroeg het spits afbijten. Om 7.45 uur moesten ze zich melden op de wedstrijdvloer. Uit Pupil niveau 7 waren het Sophie, Faye en Evelien die de wedstrijd draaiden. Voor Sophie van Zetten was het haar eerste wedstrijd en ze was erg zenuwachtig. Gelukkig lukte het haar om haar zenuwen onder controle te houden.

Hard getraind
Bij de brug liet ze een ‘borstwaarts om’ zien. Daar had ze de afgelopen weken heel hard op getraind. Sophie eindigde op een 31ste plaats. Faye van Ledden draaide een stabiele wedstrijd, tót ze bij de sprong zoveel vaart had dat ze doorvloog. Ze viel hierbij en landde op haar hoofd. Ze had daardoor hoofdpijn, maar ze turnde wél de hele wedstrijd door.

Faye eindigde op een 29ste plaats. Evelien Hagreis turnde een nette wedstrijd, ondanks haar zenuwen. Helaas waren haar zwaaien op de brug niet hoog genoeg en kreeg ze daardoor 4 neutrale aftrek. Evelien is op een 32ste plaats geëindigd. Felicia van den Berg uit Pupil niveau 6 turnde een goede wedstrijd. Ze werd zelfs vierde op de vloer. Ze eindigde op een 19de plaats. 

Verandering te zien
Sanne en Naomi uit Pupil 2 niveau 6 hebben allebei ook goed gepresteerd. Sanne Veeninga startte haar wedstrijd erg sterk. Ze maakte wel wat onnodige foutjes, maar er was verandering te zien in haar turnen. Ze turnt rustiger, netter en vooral veel zelfverzekerder. Sanne eindigde op een 15de plaats.

Naomi Vermeer draaide deze wedstrijd heel netjes. Bij alle vier de toestellen wist ze goed te presteren, met veel zelfvertrouwen en rust. Op de brug had ze teveel vaart bij de buikdraai. Hierdoor maakte ze een andere afsprong dan gepland. Naomi is op een zesde plaats geëindigd. 

Goede wedstrijd
Marloes van der Brink uit Pupil niveau 6 draaide een goede wedstrijd. Haar start was meteen goed op de brug, waar ze een mooie strakke oefening liet zien. Bij de vloer kregen de zenuwen de overhand en was ze haar oefening kwijt. Ze herpakte zich snel weer en liet een goede sprong zien. Marloes eindigde op een 19de plaats. Al met al een leerzame, leuke dag met deze toppers.